Asztigmiám van – Hordhatok lágy kontaktlencsét?

Az asztigmia a szem képalkotásának egy speciális zavara. Az asztigmia fénytörési hiba, a szem látóhártyáján életlen kép keletkezésével jár.

 

Hordhatok lágy kontaktlencsét?

2,50 D cylinder-érték alatt szinte biztosan. Illesztése kissé bonyolultabb, elképzelhető, hogy a lencse értékén többször is változtatni kell, számítsunk erre, ne várjuk az első lencsétől, hogy tökéletes lesz. A jó lencse megtalálása több kontrollvizsgálatot igényel, hiszem már az első próbakontaktlencse is egyedileg rendelendő.

Erős asztigmiám van. Eddig mindenhol azt mondták, csak kemény kontaktlencsét hordhatok. Van megoldás a számomra lágy lencsében is?

szem13

Elképzelhető. Egyre újabb és újabb fejlesztésű kontaktlencsék jelennek meg a piacon, sok olyan lencseviselőt tudunk ellátni kontaktlencsével, akt korábban nem. Számítani kell azonban a lencsék megérkezésének hosszabb határidejére, hiszen ezek speciálisan, a legtöbb esetben egyedileg gyártott termékek.

FIGYELEM!

A kontaktlencse viselése csak rendszeres kontroll mellett biztonságos!

Ön mikor volt utoljára kontaktlencse kontrollon vagy látásvizsgálaton?

Fontos, hogy ne csak akkor látogassunk el a szemészhez, az optikushoz vagy az optometristához, ha úgy gondoljuk valami probléma van a szemünkkel. A szemészeti szűrést is rutinvizsgálatként kellene kezelni, amihez nem árt találni egy megbízható optikai szalont. Ilyen lehet például az Optiris Optika, aminek számos kirendeltsége van országszerte.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.