Szépségápolás természetesen

Az egészséges, természetes, friss élelmiszer ma már sokak számára természetes. A következő logikus lépés a természetes szépségápolás lehet mindazoknak, akik kerülik a mesterséges élelmiszer-adalékokat és előnyben részesítik a friss élelmiszert. Hiszen akár táplálék, akár kozmetikum, végső soron bekerül a szervezetünkbe. Bőrünk is táplálkozik, és élelmét a kozmetikai termékek jelentik. Mi sem természetesebb tehát, hogy kozmetikumainkat is ugyanolyan minőségi szempontok alapján válogassuk meg, mint az élelmiszereinket.

Gabriela Nedoma, a Natúrkozmetikumok című új könyv szerzője, az ökológiai életmód elkötelezettje, gyógynövény-pedagógus, kutatási területei a természetes szépségápolás, a vadon termő növények és a hagyományos természetgyógyászat. Natúrkozmetikumaihoz évek óta gyűjt hagyományos recepteket a világ minden tájáról, és maga is kidolgozott új, természetes receptúrákat.

naturkozmetikum2

A natúrkozmetikumok természetes alternatívái az alumíniumtartalmú dezodoroknak, a kémiai adalékanyagokat és segédanyagokat tartalmazó bőrápoló krémeknek és az állatokon tesztelt szépségápolási kellékeknek. A természetes hajmosószerek hozzávalói a fán teremnek, a fogkrémeké a réten virítanak, a napolaj alapanyagai pedig a kertben sarjadnak. Mindegyik alapanyag olyan természetes és tiszta, hogy akár el is fogyaszthatnánk.

A kötet 130 receptet tartalmaz, közöttük számos vegánt is, melyekből krémek, kenőcsök, bőrfrissítő turmixok, dezodorok, samponok, szájápolók, szőrtelenítők, fényvédő készítmények, babaápoló szerek készíthetők minden bőrtípusra, az egész családnak. Beszerzésük könnyű, élelmiszer minőségű alapanyagokból, házilag gyorsan és egyszerűen előállíthatók, az elkészítés módját pedig lépésről lépésre követhetjük.

A könyv sok hasznos tippet ad a teljesen kezdőknek is, a végén pedig a hazai alapanyag-lelőhelyek listáját is megtaláljuk.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.