Szépség a műtőasztalról

A szépség, a fiatalság érdekében képesek vagyunk mindent megtenni. Még a fájdalmas, drága plasztikai beavatkozásoktól sem riadunk vissza.

Ma már nem csak a nők körében elterjedtek a plasztikai beavatkozások, nem ritka, hogy férfiak is megfordulnak szépségcentrumokban. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb esztétikai beavatkozásokat.

Zsírleszívás

A leggyakrabban alkalmazott plasztikai beavatkozás, mely főleg az alhas, a csípő, a tomportáj, a derék és a comb zsír eltávolítását célozza. A zsírleszívás elvégezhető ambuláns beavatkozásként helyi érzéstelenítésben. Eredménye tartós, mivel a szívással a zsírsejteket is eltávolítják. Az ultrahangos zsírszívás az utóbbi években terjedt el. Finomabb, egyenletesebb felszín és végeredmény érhető el vele. Emiatt érzékenyebb területek formázására alkalmas: ma már a boka, térd, lábszár, toka átformálása is a rutin szépészeti beavatkozások közé tartozik.12983Elálló fül korrekciója fülplasztikával

Már fiatal életkorban keserű pillanatokat okozó esztétikai probléma lehet az elálló fül, a túl nagy fülkagyló. A műtéti korrekcióval ajánlott megvárni legalább az 5 – 7 éves életkort. A fülplasztika helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen végezhető, és a hallást nem befolyásolja. Az észrevétlen varratvonallal a fül mögött található, a fülkagyló első felszínén hegesedés nem marad.

Orrplasztika

Az arc jellegét számos vonás határozza meg. Ezek közül az orr formája talán a legmarkánsabb. Az orr veleszületett vagy sérülés következtében kialakult alaki hibái plasztikai műtéttel jól korrigálhatók. Az orr a pubertás kort követően nyeri el végleges formáját, emiatt 17 éves kor előtt műtét nem ajánlott. A beavatkozás fájdalom nélkül, helyi érzéstelenítéssel elvégezhető. A műtétet követően az orr és a szem körüli duzzanat kb. 10-12 nap után múlik el.

57661

Szemhéj plasztika

A szarkalábak a szemhéj laza bőrén jelennek meg, de kozmetikumokkal évekig észrevétlenné tehetők. A szemhéjplasztika összekapcsolható a szemhéj alatti “könnytáskák” eltüntetésével. A műtét helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen történik. A hagyományos műtétek mellett lézeres eljárással is elvégezhető a szemműtétek egy része. Az ilyen beavatkozás során a bőr felső rétegét lézerrel párologtatják el.

Arc ránctalanítás

A korosodó arc velejárója a ráncok megjelenése. A teljes arc ránctalanítás egy összetett műtét jól megválasztott kombinációjától várható. A beavatkozás akár évtizedes nagyságrenddel is javíthatja a külső megjelenést, de nem a 15 évvel ezelőtti fényképarcot adja vissza.

Mellplasztika

A mellek korrigálása több módszer létezik. Plasztikai műtéttel a fiatalos emlőformát lehet visszaadni. Lógó mell korrekciója után a műtéti metszéseknek nem feltűnő, diszkrét nyoma mindig marad. A megereszkedett mellek korrigálása mellett a mellnagyobbító műtétek a legnépszerűbb mellplasztikai beavatkozások. A protézis beültetésnek immunológiai vagy rákkeltő hatása nincs. Tapintata tökéletesen élethű.12984Hajátültetés

Általában a férfiak által igénybe vett szépítő beavatkozás. A ritkás vagy kopasz területek műtéti eljárással ismét “bozontossá” tehetők. A hajátültetésnél a tarkó dús hajterületéről kimetszett vékony csíkot apró darabokra szabdalják, a befogadó területen 1 – 2 mm-es metszéseket végeznek lézerrel, majd szálanként beültetik a hajhagymákat. Az eljárás hosszú, kb. 3 órán át tart. Több alkalommal ismételni kell a megfelelő hajsűrűség eléréséhez.

Bármilyen szépészeti beavatkozásra is szánja el magát a szépség megőrzése érdekében, mielőtt kés alá fekszik, tájékozódjon a módszer pontos menetéről, és győződjön meg arról, hogy tényleg az lesz-e Önnek a legmegfelelőbb.

Forrás: