Sportmelltartó – divatos vagy egészségmegőrző?

Sportmelltartó viselésével elősegítjük egészségünk és szépségünk megőrzését, ráadásul speciális melltartóval élvezetesebb és könnyebb a testmozgás is.

A klasszikus méretezés szerinti B kosár felett nagyon fontos, hogy sportolás során speciális melltartót viseljenek a hölgyek. A futás, aerobik, tánc és egyéb, úgynevezett hi és low impact mozgásoknál a mellben lévő rugalmas rostok és szalagos rendszerek megnyúlhatnak.

Senkinek sem javasoljuk, hogy ezért a sportról mondjon le! Sokkal inkább egy minőségi, kellően tartós sportmelltartót érdemes beszerezni, hisz a megfelelő megtámasztásnak köszönhetően ennek segítségével remekül ki lehet védeni a fent említett problémát.

Érdemes pár szót ejteni az esztétikai beavatkozáson átesett hölgyekről is: számukra kiemelten fontos a stabilizálás, ugyanis sportolás közben a mellük a természetesnél is nagyobb terhelést kap.

uvdgyjoi1

Mérettől függetlenül

Mozgáshoz a hagyományos melltartókkal szemben sokkal előnyösebb a sportmelltartó viselése, mert ezek különleges szövésüknek köszönhetően erősen megtámasztják a mellet, viszont nincsen bennük merevítő, ami megnyomhatná a mell alatti területet.

Anyaguktól függően a verejtéket felszívják és/vagy elvezetik (úgynevezett technikai anyagok), ezáltal sokkal higiénikusabb és kellemesebb viseletet biztosítanak. Ráadásul a hagyományos melltartókkal szemben széles a pántjuk, így jobban eloszlik a vállon a terhelés, így a pánt nem vágja, dörzsöli a sportoló hölgyek bőrét.

Így vásároljunk!

Érdemes a termékek dobozán lévő erősségi skálát elolvasni – D kosárhoz már csak az extra erős tartást adó melltartó javasolt. Szerencsére ma már ezek sem néznek ki úgy, mint a nagymama fehérneműi: a legjobb sportmárkák és fehérnemű cégek is gyártanak ilyen melltartókat.

7puhsua91

A keresztpánt vagy klasszikus pánt között a mell stabilizálása szempontjából nincs különbség, kinek melyik tetszik jobban, melyik kényelmesebb, szabad a választás!

Kis sporttörténelem

Amíg nem voltak ilyen melltartók, a legtöbb (él)sportoló úgy oldotta meg a problémát, hogy szoros, néha a szükséges méretnél eggyel kisebb fürdőruhát viselt pl. kocogáshoz, aerobikhoz. Ezt a megoldást nem javasoljuk senkinek, hiszen kényelmetlen, a bikini vonalnál dörzsölhet, és akár az ereket is elszoríthatja.

A személyes tapasztalattal rendelkező sportoló hölgyek a fekete színű modelleket javasolják, mert a legtöbb fehér szövet a verejtékezés és a sűrű mosás miatt rendszerint besárgul.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.