Mit (t)együnk a ragyogóbb bőrért? 2017-03-09 Blog, Kívül-belül Megosztás: Tweet Drága arcápoló termékeket vadászunk a drogériában? Válasszunk inkább az otthon is fellelhető praktikák közül! Gyógynövényekkel, különféle ételekkel ugyanúgy ragyogó bőrt érünk el. Ideális forgatókönyvnek tűnik finomakat enni és közben szebbé is válni, igaz? Mindez lehetséges, csak a megfelelő élelmiszereket, gyógynövényeket kell kipróbálni. A tudósok ugyanis azonosítottak több tápanyagot, melyek hozzájárulnak a szebb arctónushoz – miként fogyasszuk őket a leghatékonyabb módon? A ragyogást fokozandó, két maszk receptet is rögvest kipróbálhatunk. Lássuk, mivel járunk jól! 1.Rozmaring A gyógynövények jelentős mennyiségű antioxidánst tartalmaznak, közülük néhány, így a rozmaring és a menta például csökkenti a stresszt, mely köztudottan a pattanások egyik fő okozója. 2.Hal A halban értékes Omega-3 zsírsavat találunk, különösen a lazac, szardínia, szardella, makréla küzd hatékonyan a gyulladások ellen, sőt hidratál is, fehérjéje pedig javítja a bőrsejteket. 3.Áfonya Amellett, hogy igen finom, már egy maroknyival is jól járunk belőle. Antocianint tartalmaz, mely védi a bőrt a szabad gyökök károsító hatása ellen – vagyis hosszabb ideig fiatalnak tűnik. 4.Bab Fehérjében, sőt rostban is gazdag, „csúcsra járatja a szervezetet”. Az egészséges test szép bőrt eredményez, ha azonban kevésbé vigyázunk a szervezetre, az a bőrön is meglátszik. 5.Mandula A kérdés: van-e olyasmi, amire nem képes a mandula? Tele van E-vitaminnal, mely harcol a szabad gyökök károsító tevékenysége ellen, emellett a légszennyezéssel és a nap károsító hatásával szemben is védelmet nyújt. Szelént is tartalmaz, amely növeli a fertőzések ellen küzdő fehérvérsejtek mennyiségét. Sőt, a hangulatunkat is javítja! 6.Zöld leveles zöldségek Az olyan zöldségek, mint például a spenót vagy a kelkáposzta A-vitaminban gazdagok, elősegítik a sejtek növekedést és erősítik a vérerek falát. A sötét karikáknak így búcsút inthetünk! 7.Paradicsom A paradicsomban levő likopin megóv a viharvert, fakó külsőtől, amelyet leginkább azért szerzünk be, mert megfelelő védelem nélkül tartózkodunk a napon… Most pedig lássuk a maszkokat. Tökös maszk Kiválóan alkalmas az elhalt sejtek eltávolítására és hatékony a pórusok betömődése ellen. A lenmag gyengéd fizikai hámlasztást végez, a sütőtök enzimek, valamint a joghurtban levő laktóz pedig vegyi hámlasztást érnek el. A nyers méz a remek hidratálásért felelős. Hozzávalók: ¼ csésze zsíros görög joghurt, 1 evőkanál nyers méz, ¼ csésze tök püré, 1 evőkanál őrölt lenmag vagy étkezési lenmag. Keverjük össze egy kis tálban a joghurtot és a mézet. Ha teljesen összedolgoztuk, adjuk hozzá a tök pürét, majd keverjük bele a lenmagot is. Ujjainkkal vigyük fel a mixet a bőrre, addig hagyjuk rajta, míg meg nem szárad. Ezután öblítsük le meleg vízzel. Ha több alkalommal használnánk, a hűtőben eláll több mint egy hétig. „Desszert maszk” A kakaópor segít megújítani a bőrt, megelőzi a sejtkárosodást, ugyanis igen gazdag antioxidánsokban. A tengeri só megöli a baktériumokat és kiváló a bőrhibák ellen. Az olívaolaj segít, hogy a só és a kakaó gyengédebb ápolást biztosítson a bőrnek, emellett hidratál a hámlasztás után. Hozzávalók: 4 teáskanál kakaópor, ½ teáskanál tengeri só, 2 teáskanál olívaolaj. Keverjük össze a kakaóport és a sót egy kis tálban, majd adjuk hozzá az olívaolajat, hogy pasztaszerű állagot kapjunk. Ujjainkkal vigyük fel a maszkot a bőrünkre, majd hagyjuk rajta, amíg jólesik. A só elkezdhet egy idő után csípni, miközben „dolgozik”. Öblítsük le gondosan – befestheti a törlőkendőt. Használhatjuk többször is, néhány napig eláll ez a fajta maszk is. Forrás: https://napidoktor.hu/index