Lézeres gyógyítás otthon? Lehetséges!

Magyar világszabadalomnak köszönhetjük, hogy már bármelyikünk a saját otthonában, minden külső segítség nélkül, maximális biztonsággal alkalmazhatja a rendkívül hatékony lézeres terápiát is sokféle gyulladástípus csökkentésére, fájdalomcsillapításra és számos más egészségügyi, illetve kozmetológiai probléma kezelésére.

A zseblámpa méretű Safe Laser ”titka” egy speciális optikai megoldás, amely kiküszöböli, hogy a készülékből kibocsátott lézersugarak árthassanak a szemnek. Dr. Wallinger Zita háziorvos szerint a kezelés ugyan mellékhatás nélküli, de az ideális az lenne, ha előtte megkonzultálnánk a lézerkezelésben jártas orvossal az adott probléma kezelésének módját.

“Gyógyászati lézer említésekor szinte csak a nagy teljesítményű, nagy energiájú műtéti lézerekre, lézeres eljárásokra asszociálunk, és ezért úgy tekintünk rá, mint távoli, misztikus csodára. Pedig mind az orvoslásban, mind a kozmetológiában több évtizede komoly eredményekkel használják a kisebb teljesítményű, úgynevezett lágylézereket is – gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és biostimuláns, azaz a sejtek működését, regenerációját serkentő gyógyhatásuk miatt. Igaz, eddig ezeket is csak speciális felkészültségű és védőszemüveggel ellátott személyek működtethették, mert a szem által egy pontra fókuszálható, nagy energiájú fénynyaláb kellő elővigyázat híján súlyos szemsérüléseket okozhat” – tudjuk meg a doktornőtől.

50 év és Dr. Rózsa Károly fizikus professzor találmánya kellett ahhoz, hogy a lágylézer sugarak  jótékony élettani hatásainak felfedezésétől ezek biztonságos otthoni alkalmazásáig eljusson a  tudomány. A magyar fizikus egy olyan  optikai szűrőt fejlesztett ki, amely a sugarakat már közvetlenül a lézerkészülékből történő kilépésükkor  szétszórja. Miután így a lézerfény nem párhuzamosan terjed, a szem sem tudja azt egy pontra fókuszálni, és a sérülés-veszély  megszűnik.

A most már akár otthon is biztonságosan alkalmazható Safe Laser eredményesen vethető be sebgyógyulás stimulálására, valamint fekély, égési, fagyási és hámsérülések, herpesz, övsömör esetén. Használható szezonális allergiánál, vagy különféle fog- és szájüregi problémák, arcüreg- és fülgyulladás esetén. Jótékony hatása számos kozmetológiai területen is érvényesül: támogatja az aknék, pattanások gyógyulását, a kozmetikumok bőrbe jutását.

Segíthet továbbá az olyan mozgásszervi problémákon, mint az izomhúzódás, zúzódás, izom- és ízületi gyulladás, porckopás.

Sok esetben egy törés, szalagszakadás gyógyulása után visszamaradhat a sérült ízület merevsége, beszűkült mozgása és akár fájdalma is. Lézerkezeléssel a korán megkezdett rehabilitáció segítheti a kötöttség megszűnését és az ízület szabad mozgásának helyreállítását.

A látásproblémák sebészi korrigálásával a történelemben először az 1800-as évek végén német és amerikai orvosok próbálkoztak, de az igazi áttörést csak a 20. század hozta meg. A lézertechnológia alkalmazásával elvégzett legelső látásjavító PRK műtétre 1983-ban Németországban került sor.

Bámulatos hol tart a tudomány a lézeres szemműtét területén

A lézerkezelés nem jár mellékhatással, de a nem megfelelő kezelési idő és gyakoriság okozhat túlzott reakciót vagy elmaradhat a várt hatás. Természetesen az akut és krónikus panaszokat máshogyan kell kezelni, ezért mielőtt saját magunkat próbálnánk gyógyítani, érdemes kikérni a lézerkezelésben jártas orvos tanácsát. De ha megnyugtatóbb számunkra, hogy szakemberre bízzuk magunkat, akkor arra továbbra is van mód. A választás lehetősége immár adott” – hangsúlyozta dr. Wallinger Zita.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.