Létezik fájdalommentes szépségtrükk a bőrproblémák ellen

A bőrgyógyászati szakrendeléseket gyakran keresik fel olyan problémákkal, melyek orvoslására megoldás lehet a frakcionált lézeres kezelés.

Olyan esztétikai beavatkozásról van szó, ami eltünteti a bőr egyenetlenségeit, hegesedéseit, és a természetes öregedési folyamat jeleit.

Hogy miből áll a kezelés, és konkrétan milyen bőrproblémákra nyújthat megoldást, arról Dr. Képíró László bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos beszél.

A frakcionált lézerkezelés stimulálja a bőrfelszín teljes megújulását, sok bőrproblémára megoldást jelenthet. A Belvárosi Orvosi Centrum bőrgyógyász, kozmetológus szakembere elmondta, hogy a kezelés jó hatással van az aknés –pattanásos- bőrre, képes eltüntetni a pigmentfoltokat, csökkenti a hegek mélységét, a pórusok méretét és a ráncok számát.

„A kezelés előnye, hogy hosszú távon nyújt megoldást a problémákra, hisz a mélyebb rétegekben indítja meg a bőr intenzív megújulását. A beavatkozás során tűszúrásnyi, sűrű lyukakat égetünk a lézerrel a bőrbe, páciensenként és bőrproblémánkat eltérő mennyiségben.  Az arc teljes kezeléséhez nagyjából 40 perc elegendő, a kezelendő felület nagyságától függően, de a lézeres kezelés nem csak az arcon, hanem a nyakon, a karokon és a terhességi striákon is segít. Fontos, hogy a beavatkozást szakképzett orvos végezze, és a lézeres kezelést bőrgyógyászati tanácsadás és konzultáció előzze meg, melynek során megtervezésre kerül az egyéni, személyre szabott kezelés” – mondja a szakember.

A lézeres kezelés során teljesen megújul a bőrfelszín, a bőr mélyebb rétegeiben pedig beindul az új kollagén és elasztikus rostok termelődése. „A frakcionális lézerkezelés annyiban különbözik más hagyományos lézeres kezeléstől és egyéb arcfiatalító kezeléstől, hogy egyrészt jóval kíméletesebb, másrészt a gyógyulási idő is jóval kevesebb. Míg korábban több hétig tartott a bőr regenerálódása, gyógyulása, ezzel a módszerre csak egy hétbe telik, melyet még pár nap hámlás követ” – teszi hozzá Dr. Képíró László.

A kezelést követően fontos a bőrápolás: a páciens egy hűsítő maszkot kap az arcára, ami megnyugtatja és hidratálja a bőrt. A szakorvos az otthoni bőrápoláshoz szükséges tanácsokkal és speciális krémmel is ellátja, és ha szükséges, a javasolt napi bőrápolási rutinról is alapos tájékoztatást ad. „A tökéletes eredmény elérése érdekében ajánlott a kezelést háromszor megismételni, kb. 4-6 hetes időközönként. A frakcionált lézer kezelés tartós, az eredmény több évig is látható, de a szép, egészséges bőr fenntartásáért érdemes évente egy-két kezeléssel fenntartani az elért állapotot.”

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.