Érdekességek, melyeket sokan nem tudnak a lézerről

Kifejlesztése óta hatalmas sikert futott be, ma már a gyógyítás számos területén alkalmazzák hatékonyan és biztonságosan a szakemberek. A legismertebb alkalmazási területei az esztétikai bőrgyógyászat és a  szemészet, de a lézerezés kezelés ma már sokkal több ezeknél.
Tudta? – Hogy a rákos daganatok ellen is bevethető
 
A gyógyítást forradalmasíthatja a protonterápiai alkalmazás, hisz minden eddiginél precízebben célozható meg és pusztítható el a rákos daganat, vagyis a radiológiában várhatóan nagy fordulatot hoz a nukleáris terápia.
Tudta? – Hogy a szexuális élet minőségén is javíthat
 
A lézer alkalmazása egyre elterjedtebbé vált az orvostudomány különböző területein. Azért is lehet olyan sokrétűen alkalmazni, mert többféle tulajdonsága is hasznosítható, többek közt a hőhatás és a fotokémiai-biológiai hatások. Ha a bőrgyógyászatról beszélünk, beavatkozás tulajdonképpen fájdalommentes, és mivel a lézer a kezelt bőrfelület környezetét nem bántja, nem jelentkezik az idegvégződések irritációjából származó utófájdalom. A lézersebészet egyik legnagyobb előnye, hogy gyors és hegmentes gyógyulást tesz lehetővé, maga a műtét pedig gyors és kevésbé fájdalmas. Alkalmazzák a lézert a benőtt köröm, a fibrómák, a papillomák vagy a condyloma eltávolításában.

A lézer a nőgyógyászatban is utat tört magának, egyre többen döntenek például a lézeres hüvelyszűkítés mellett. Főként azoknak ajánlott, akik szexuális funkciócsökkenést tapasztalak, és szeretnék, ha újra örömöt lelnének a szexuális együttlétekben, de azoknak is jó megoldás, akiknél megjelentek kisebb inkontinens jelek, akaratlan vizeletvesztések, hüvelyszárazsággal együtt járó panaszok.
 
Tudta? – Hogy visszanyerhető vele a tökéletes látás

 
Világszerte egyre többen döntenek a lézeres szemműtét mellett, és bár eddig is teljesen biztonságos volt a látásjavítás, a modern, fejlődő technológiának hála egyre pontosabb képet kapnak a szakorvosok a szem állapotáról. Nincs két egyforma szem, így mindig meghatározó a műtét sikere szempontjából a tökéletes, egyéni feltérképezés és tervezés.

„Néhány éve a lézeres látásjavítás még nagy szenzáció volt, manapság azonban biztosan van olyan családtagunk vagy kollégánk, aki végleg letette a sokszor kényelmetlen szemüveget, és megműttette a szemét.  Magyarországon több ezer ilyen beavatkozást végeznek naponta, az egyre korszerűbb, modern gépeknek köszönhetően pedig egyre eredményesebb a műtét: jobb a látásélesség szürkületben, este vagy csillogó fények közt is” – mondja Dr. Nagymihály Attila, a Budai Szemészeti Központ intézetvezető főorvosa.
 
A műtétet minden esetben alapos vizsgálat előzi meg, hisz a jobb látásélesség a szem egyéni jellegzetességeinek feltérképezésén múlik. A legújabb, 7D technológia térben és időben is tökéletesen követi a szem mozgását. A műtét mindössze 15 percet vesz igénybe, és teljesen fájdalommentes. A kezelés előnye, hogy a páciens akár egyetlen nap pihenő után újra dolgozhat,  vezethet, és a monitor vagy tévé elé is biztonsággal le tud ülni.
 
Forrás: Budai Szemészeti Központ, purecom
Kép: Freepik

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.