Csak okosan tetováltassunk!

Elmúltak azok az idők, amikor a tetkók elsősorban börtönviselteken és matrózokon voltak láthatóak. Ma már az önkifejezésen túl a tetoválás lehet vágyfokozó is…

Napjainkban a tetoválás – noha története majdnem egyidős az emberiséggel – népszerűbb, mint valaha. Azonban, elmúltak már azok az idők, amikor a tetkók elsősorban örtönviselteken és matrózokon voltak láthatóak. Talán a keleti kultúra hatására emelkedett szép lassan magaslatokba a bőr tintával való díszítése.

Szerencsére, a technológia is fejlődött, ma már nem kell örök életre szóló billogként viselni azt ami tizenéves jó poénnak tűnt, hiszen a tetoválások eltávolítására vannak módszerek, és kifejlesztettek eljárásokat és tintákat amik használatával a tetoválás idővel eltűnik. Éppen ezért manapság a nők is sokkal szívesebben mennek el egy szalonba és varratnak fel testükre valamit.

Sok férfi számára egy a derékon, hason vagy lábikrán felbukkanó minta igen izgatóan hat, nem is beszélve az egyéb eldugott, csak intim helyzetben megpillantható motívumokról. Ezért elmondhatjuk az önkifejezésen túl a tetoválás lehet vágyfokozó is. Mindazonáltal, az eljárás továbbra sem tréfadolog és vannak szempontok, amiket érdemes figyelembe venni, mielőtt alávetjük magunkat a tetoválószerkezetnek.

Higiénia

A legfontosabb tudnivaló, hogy tetoválás közben az ember testén apró sérülések keletkeznek. Éppen ezért a sterilitás nélkülözhetetlen. Ha elmegyünk egy tetováló-szalonba, alaposan nézzünk körül, hogy mennyire higiénikus a környezet. Ha úgy látjuk, nem fordítanak kellő gondot magának a szalonnak a tisztaságára, feltételezhetjük, hogy munka közben sem leszünk 100%-ig biztonságban. Ilyenkor nyugodtan keressünk másik helyet.

shutterstock_4709050

A mesternek rendelkeznie kell sterilizáló géppel, amivel a szerszámait minden használat előtt fertőtleníti. Nyugodtan kérjük meg, hogy ezt előttünk tegye meg, és közben világosítson is fel minket az eljárásról.

Aki erre nem hajlandó, annál nem érdemes pénzt hagynunk. Ugyanígy fontos a kezelendő bőrfelület letisztítása, amit szintén meg kell tenni a beavatkozás előtt. Fontos tudni, hogy a mesternek minden esetben steril kesztyűt kell viselnie. Ha mindezek ellenére a tetoválás elkészülte után a bőr huzamosabban bedagadna vagy bármely gyulladásra utaló jelet veszünk észre, azonnal forduljunk orvoshoz.

A tetkó kiválasztása

Első lépésként mindenképpen nézzük meg a mester referenciamunkáit. Ebből megállapíthatjuk, mennyire jó választott szakmájában. Választhatunk a kihelyezett mintákból, de saját elképzeléseinket is elmondhatjuk. Csak olyan mesterrel dolgoztassunk, aki nem sajnálja az időt a leendő munka részletes megbeszélésére és a kuncsaft teljeskörű tájékoztatására.

Nevek tetoválása nagyon népszerű, ugyanakkor senki sem szeretné annak a férfinak a nevét viselni bőrén, aki olyan rútul otthagyta. Gyermekek, szülők nevei azonban biztonságosnak mondhatóak. Említésre érdemes a színek kiválasztása, figyelembe véve bőrünk sajátosságait. A mester jó esetben ebben is tud tanácsot adni.

shutterstock_72690286

Felkészülés a tetoválásra

Van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni a tetoválás előtt. Készítsük fel bőrünket a beavatkozásra már jó előre. Mindenképpen fogyasszunk sok folyadékot a beavatkozást megelőző napokban, hogy bőrünk hidratált legyen, és segítsünk még rá jó minőségű testápolóval. Lehetőleg ne érje nap a kezelendő bőrfelületet, fontos, hogy ne fogyasszunk alkoholt már a tetoválást megelőző napon se, mivel az alkohol hatására jobban vérzik az ember.

Ha már készen van a tetkó

Miután a mű elkészült, további odafigyelést igényel. Lehetőség szerint ne érje víz és nap a kész tetoválást legalább egy hétig. Érdemes antibakteriális kenőccsel kenegetni naponta többször, illetve tisztálkodáshoz is használjunk antibakteriális szappant. Soha ne vakarjuk a friss tetoválást, és ha varasodni kezd, azt sem szabad lekaparni. Egy ideig kerüljük a magas klórtartalmú vizet, mint amilyen az uszodában található.

Ha mégis el szeretnénk tüntetni

Mára szerencsére sok módszer van a tetoválások eltávolításra, azonban fontos megjegyezni, hogy többnyire igen drága eljárásokról van szó, illetve 100%-os eredmény nem igazán érhető el vele.

Összegezve a legfontosabbakat, jól gondoljuk meg mielőtt tetováltatjuk magunkat, döntsünk bölcsen arról mit szeretnénk látni bőrünkön az elkövetkező években-évtizedekben, jól nézzük meg a szalont ahol elkészíttetjük, és figyeljünk oda a műre elkészülte után.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.