Ásványok a testen- Miért hasznosak?

Az éppen nekünk való kő a testünkön is viselhető. De hol? A leggyakrabban nyaklánc, fülbevaló, karkötő vagy gyűrű formában. Most azt tekintjük át, melyiknek milyen hatása lehet.

A gyűrű

 

 

A gyűrű a végtelen körforgás és az örökkévalóság jelképe. A jegyesek és házaspárok karikagyűrűjének formája a szeretet soha el nem múlását jelenti. Azt szimbolizálja, hogy az egymás iránti vonzalom érzése egyik féltől a másikig folyik körbe- körbe és örökön-örökké.

Gyakran tudatosan választanak a karikagyűrű mellé kísérő gyűrűt, például a harmonikus családi élet miatt hegyikristályt, jádét, jáspist, a szerelem megőrzéséért rózsakvarcot tesznek a gyűrű foglalatába.

Foto:pixabay.com

A gyűrűbe foglalt, ujjakon viselt kövek energiát szállítanak a test különböző részeibe.

 

Melyik ujjunkon viseljük a gyűrűt? Ne csak az döntse el, melyikre jó a méret!

 

– Hüvelykujj – függetlenség
– Mutatóujj – vezetés, előremutatás
– Középső ujj – művészi törekvések
– Gyűrűsujj – gyakorlatiasság, kitartás, tartós eredmények
– Kisujj – írás- és kommunikációkészség

 

Aki gyűrűt hord, vagy megfigyeli ismerőseit, hogy melyik ujjukon viselik gyűrűjüket, akkor láthatja, hogy a kiválasztott ujjhoz kötött törekvések és készségek valóban jellemzőek az illetőre.

 

A karkötő

 

A karkötő körbefogja kezünket, alkalmas követ kiválasztva, annak gyógyító szerepe is lehet. A csuklón vagy a felkaron viselt ékszerek a testnek arra az oldalára hatnak, amelyen hordjuk őket. Kivéve a fejünk, mert ott ellentétes módon a másik agyféltekére gyakorolnak hatást.

 

A jobb agyfélteke leginkább a látott dolgok felismerését és a térlátást szolgálja. Ezen kívül a jobb oldali agyféltekével dolgozzuk fel a metakommunikációt, ez reagál a testünkből jövő belső érzésekre is. Hiányos működése képtelenné tehet minket, hogy kifejezzük érzéseinket, érzelmi állapotunkat.

A bal agyféltekében található a beszéd, azaz a nyelv(ek) megértésének képességét szolgáló terület, persze egyénileg eltérően. Ez az oldal felel a logikus gondolkodásért, elemez, dönt, részletez, de itt érzékeljük az időt is.

 

Agyi tevékenység javítására vagy érzelmek rendezésére viselhetünk tehát karkötőt, továbbá a benne lévő kövek pozitívan hatnak ránk és napi életvitelünkre.

Foto:pixabay.com

 

A nyaklánc

A karkötőhöz hasonlóan a nyakláncok is körülölelnek minket és a test egész részébe szállítják az energiát. A nyakunkban viselt kő díszítésű ékszert éri a Nap fénye, ezáltal a kő gyorsan tisztul és a beteg testrész hibás rezgését elnyomja. A nyaklánc hossza meghatározza, melyik testrészünkre fog hatni az ásványi kő.

 

A rövid nyaklánc a torkunkhoz kapcsolódó szerveinkre, testrészeinkre, képességeinkre hat. Ezek a következők: a tarkó, a nyak, az állkapocs, a fülek, a légcső, a hörgők, a tüdő felső része, a hangképző szervek, a nyelőcső, a pajzsmirigy. Ide tartozik a kommunikáció, a kifejezőképesség is.

 

A hosszú nyakláncon viselt ásványi kő a szívünkhöz és a testünk középső részéhez kapcsolódik. A szeretet, az együttérzés, a kapcsolatteremtés területe. A szíven kívül ide tartozik a mellkas, a mellüreg, a tüdő alsó része, a gerincnek a nyak és derék közötti része, a vér- és keringési rendszer, valamint a bőr.

 

 

A fülbevaló

 

 

A fülbevaló a fül akupresszúrás pontjain fejti ki hatását, az a legjobb, ha mindkét fülünkben viseljük, mert ezzel összhangba hozzuk a jobb és a bal oldali agyfélteke működését is.

Foto:pixabay.com

A megszokott módon, a fülcimpa közepén viselt fülbevaló, a szem látóidegeit is erősíti. A „hozzánk illő” kő, vagy kő díszítésű fülbevaló az élet minden területén segít bennünket. Növeli önbizalmunkat, különlegességünk tudatát.

Végezetül vannak olyan ásványok, kövek, amelyeket nem szorosan a testünkön viselünk, hanem magunknál tartjuk.

 

 

 

Ezek egyike a marokkő. Tarthatjuk a kezünkben, a zsebünkben, a táskánkban, de akár a párnánk alá is tehetjük éjszakára, vagy csak az ágyunk mellé. Ha dolgozunk, kitehetjük a munkaasztalra, ha éppen nem járkálunk, a talpunkon lévő reflexzónákat masszírozhatjuk vele. Végül, de nem utolsó sorban, a beteg testrészre helyezhetjük, úgy fejti ki gyógyító hatását.

Egyes hitrendszerek szerint az ásvány ékszerek testünkre és lelkünkre is jó hatással vannak.

Jó hatással vannak ránk az ásványi ékszerek

A másik „mobil” kő, az ún. ujjkő. Ezek nagyon pici, simára csiszolt kövek, melyeket a kezünkkel morzsolgathatunk, s ezáltal a tapintás legérzékenyebb pontjaira, az ujjaink idegvégződéseire adunk ingereket.

 

 

Dr. Marczi Erika
Telefon: +36 (30)-2807475
E-mail: [email protected]

 

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.