A szép nő és az átlagos pasija

Egy új kutatás szerint egy kapcsolatban, amennyiben a nő sokkal vonzóbb, mint a férfi, nem érdemes a nyugdíjas évekre tervezni.

Három angliai egyetem tudósai fényképes vizsgálattal jártak utána, milyen valószínűséggel bizonyulnak tartósnak az olyan kapcsolatok, amelyekben a nő sokkal vonzóbb jelenség, mint a férfi. A Stirlingi, chesteri és liverpooli egyetem tudósai több mint száz pár nő- és férftagjairól készítettek felvételeket, olyanokról, akik néhány hónapja együtt voltak és olyanokról, akik már évek óta együtt éltek. A képeket pedig a rajtuk szereplő személy kinézete alapján osztályozták.

shutterstock_710464571

Az elemzés azt mutatta, hogy az igazi szépségnek számító hölgyek, amennyiben átlagos külsejű férfival élnek egy kapcsolatban, akkor ott legtöbbször a románc csupán néhány hónapig tart. A kutatók szerint ez arra utal, hogy a kapcsolat fennmaradására inkább a nő van hatással, nem a férfi, illetve az is közrejátszhat az eredmények ilyetén alakulásában, hogy a szép nők felismerik, van hatalmuk ahhoz, hogy válogassanak és a számukra legmegfelelőbbnek tűnő párt válasszák.

Forrás: