A divatos csizmától gombás lesz a lábunk

A mostanában divatos bélelt szőrmecsizmák növelhetik a gombás fertőzések esélyét, főleg ha zokni vagy harisnya nélkül hordják őket.

Bár a hírességek és a kényelmes viseletet kedvelők körében egyaránt nagyon népszerűek a bélelt szőrmecsizmák egyáltalán nem tesznek jót a lábaknak. "Minden lábbeli, amely nem szellőzik rendesen, gombásodást okozhat." idézte a New York Daily News Mitchell Greenbaum, a St. Francis Kórház szakemberének szavait.

"Számos csizma létezik, melyek melegen tartanak ugyan, de a lábunk közben beleizzad. Zokni nélkül pedig nincs, ami felszívja az izzadságot, így kiváló táptalaj keletkezik a gombák számára.

csizma

" Oliver Zong, a NYC Footcare munkatársa hozzátette: A gombák sötét, nedves helyen tenyésznek, vagyis a mostanában nagyon trendi bélelt csizmák belseje ideális hely a számukra.

Gregg Cohen, a Long Island College Kórház munkatársa arra hívja fel a figyelmünket, hogy ha bőrpirosodást, bőrhámlást, viszketést érzünk a lábunkon, illetve hólyagokat, repedéseket észlelünk, akkor tudhatjuk, hogy gond van.

A zokniviselés, a láb időnkénti szellőztetése, és a hintőpor használata viszont egyaránt csökkentik a gombás fertőzések kialakulásának esélyét.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.