5 nyári arcpakolás vegyes bőrre

Nem mindig egyértelmű, milyen arcpakolás előnyös vegyes bőrre – ám erre a bőrtípusra is megvannak a legmegfelelőbbek, banánból, uborkából, papayából.

Sokak számára probléma, hogy arcpakolást kombinált bőrre nemigen találnak. Milyen is a vegyes bőr? A kozmetikai termékek csomagolásain gyakran láthatjuk ezt a feliratot, de mit is takar valójában? Vegyes bőrnek az tekinthető, amikor a T-zónában, tehát a homlok, orr és áll vonalában a bőr zsírosabb, a többi rész viszont az arcon száraz. Hogyan ápolhatjuk természetes módszerekkel az ilyen bőrt?

Nyári arcpakolások vegyes bőrre:

1. Rózsás arcpakolás: méz, joghurt és rózsavíz keveréke – egyforma mennyiségben keverjük össze a hozzávalókat, a mézet, joghurtot és rózsavizet – nagyjából 1 evőkanálnyit mindenből. A kész nyári arcpakolást 15-20 percig tartsuk a bőrön.

2. Mandulás arcpakolás: zab és mandula keveréke. Hagyjuk ázni 10 darab mandulát éjszakára. Keverjük össze egy evőkanál zabbal, 1 teáskanál mézzel és joghurttal, hogy egységes massza váljon belőle.

3. Banános arcpakolás: papaya és banán keveréke – hámozzunk le némi papayát és banánt. Keverjük össze őket mézzel. Vigyük fel az arcra, addig hagyjuk rajta, amíg a keverék meg nem szárad, majd mossuk le. A bőr valósággal ragyogni fog!

Foto:123rf.com

4. Multani mitti: valójában föld, gabona, tej és mész vizes keveréke. Rózsavízzel kell összekeverni. Vigyük fel az arcpakolást, majd mossuk le egy kis idő után. Felfrissíti és megnyugtatja a bőrt.

Legyen szó akár, fáradt, fényér vesztett arcbőrről, vagy pattanásokról, egy könnyed gyümölcsös – mézes, almás – arcpakolás, mint házi praktika megoldást jelenthet.

Házi praktika – Mézes-almás arcpakolás pattanások ellen

5. Uborkás nyári arcpakolás: egy fél kígyóuborka elég lesz a pakoláshoz. Vágjuk vékony szeletekre, majd egy teáskanál mézzel és egy fél teáskanál tejjel keverjük krémmé. Tegyük az arcunkra az uborkás pakolást, és kettőt a szeletekből illesszünk a szemekre. Talán mondani sem kell, mindezt fekvő helyzetben a legcélszerűbb csinálni.

Foto:pixabay.com

Mit érdemes tudni róluk?

Valamennyi természetes nyári arcpakolás kiváló a gyári kozmetikumok helyett is. A méz és a banán remek természetes hidratáló. A joghurt lágyítja és hidratálja a bőrt. A zab és a papaya bőrradírként funkcionál, eltávolítja az elhalt szöveteket. A mandulában levő E-vitamin olajok táplálják a bőrt. A rózsavíz segít egyensúlyba hozni egymással a zsírosabb és szárazabb arcfelületeket. A multani mitti és az uborka pedig frissítő hatással van arcunk bőrére!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.