Twitter-üzenetben érkezik a pelenka-infó

A kisgyermekes szülőket segíti a TweetPee alkalmazás, amit az egyik pelenkagyártó cég fejlesztett ki, ha a babának pelenka-problémája van. A program Twitter üzenetet küld a csecsemő pelenkájának aktuális állapotáról attól függően, hogy szükség van-e cserére.

Az alkalmazás üzenetet küld az anyuka iPhone-jára, ha ideje cserélni a pelust. Egy kis készüléken keresztül küldi az információkat, melyet a baba pelenkájának elejére kell rögzíteni. A készülék a Twitter logójaként már jól ismert kis kék madarat ábrázolja, és a nedvesség változásának szintjét érzékeli. Olyan üzenetekkel tájékoztatja a mamát, mint „Ideje pelust cserélni”, „Hoppá, valami becsurgott”, vagy „Itt minden rendben”.

Az alkalmazás nem csak a pelenka aktuális állapotáról tájékoztatja a szülőket, de a készülék az elmúlt hetek adatait is rögzíti. Ezek alapján az anyuka tisztában lehet az elhasznált pelenka mennyiségével és minőségével, nyilván tartja az otthon lévő tiszta pelenkát, sőt az alkalmazás azt is kiszámítja, mennyi  pelusra lesz szükség előreláthatóan. A program segítségével természetesen a Huggies összes terméke meg is rendelhető. A TweetPee személyre szabható, így a büszke anyuka gyermeke fotóját és adatait is feltöltheti az alkalmazáshoz.

A pelenkagyártó számításai szerint a TweetPee innovációjával növekedni fog a termékvásárlás és fellendül a márka iránti érdeklődés. A programot egyelőre a brazil szülők tesztelhetik, de a tervek szerint később a készülék ajándékba jár majd minden termék megvásárlásakor.

Forrás: