Gerendás Péter a családban találta meg a boldogságot

Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét is megkapta, ám ő mégis a családjára a legbüszkébb. Csemetékről és szerelemről kérdezte a sztárportré.

Amire az embernek szüksége van..

“Húszas éveim közepe felé jártam, amikor először megfogalmazódott bennem, hogy gyermeket szeretnék. Akkor még nem sejtettem, hogy ez csak a kezdet.Hogyha valakinek nagyon pörög a szakmai élete, akkor valószínűleg nem nagyon gondol arra, hogy most éppen családot szeretne alapítani. Nekem az akkori szakmai életem, nem hozta a várakozásnak megfelelő eredményt. Nagyon nehéz volt az érvényesülés, egy helyben topogtam, és úgy éreztem, ha most egy pár körrel kevesebbet is futok azon a bizonyos szakmai versenypályán, nem számít, nem érdekes. Azt éreztem, hogy akkor viszont a családban megtalálom azt a fajta boldogságot, amire az embernek szüksége van.”

Egy olyan társat találni..

“Nagyon fontos, hogy az embernek legyen szerencséje egy olyan társat találni, aki őt kiegészíti, aki a másik fele. Ez bizony nem egy könnyű feladat, de azt mondom, hogy ha két összeillő ember találkozik, akiknek nagyon harmonikus a házassága, az egy olyan erős pillér, amire lehet alapozni. Egy ilyen házasság még esetleg egy krízishelyzetet is el tud viselni. Hogyha gyengék az alapok, akkor viszont össze tud dőlni az építmény.”

Kisfiam, ne ebédelj most..

“Van egy pár alapvető kérdés, például hogy a szülők, az egymással ellentétes nevelési elveiket, ne a gyerekek előtt vitassák meg. Ha nem értenek egyet egymással valamilyen nevelés elvben – az egyik éppen rászól a gyerekre, hogy kisfiam ne ebédelj most, amikor leckéd van, a másiknak meg az a véleménye, hogy inkább ebédeljen, mert az fontosabb -, akkor ezt négyszemközt beszéljék meg. Egyik szülő ne kérdőjelezze meg a másik véleményét a gyerek füle hallatára, mert akkor a gyerek megszokja azt, hogy valamelyik szülő véleménye nem fontos.”

Forrás: