Speciális eszköz segíti a májbeteg csecsemők ellátását

10 megye 14 gyermekegészségügyi intézménye kap új műszereket

Az idén 15 éves K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat jóvoltából 10 megye 14 gyermekegészségügyi intézménye kap új műszereket, összesen 20 millió forint értékben.

Köztük Magyarország egyetlen, súlyos krónikus májbeteg gyermekeket és csecsemőket ellátó intézménye, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztálya, amely egy 4 millió forint értékű csecsemő videó-gasztroszkóppal bővül a legkisebb betegek kíméletesebb kivizsgálásának érdekében.

A K&H Csoport 15 éve elkötelezett támogatója a hazai gyermekegészségügynek, amit jól mutat, hogy a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat mai nyerteseivel együtt összesen 430 alkalommal 646 millió forint értékű műszert kaptak a kórházak, mentők, gyermek háziorvosok és védőnői szolgálatok.

Az idén beérkezett közel 90 pályázatból most 10 megye 14 intézménye – 7 kórházi osztály, 3 védőnői szolgálat és 4 mentőállomás – kap új eszközöket összesen 20 millió forint értékben, mellyel 600 000 gyermek ellátásához járulhatunk hozzá szükség esetén. A most átadott modern berendezések, mint az EKG, a lélegeztetőgép, a betegőrző monitor vagy a sebészeti vágókészülék, remélhetően nagy segítséget nyújtanak majd abban, hogy a jövő generációja jobb körülmények között gyógyuljon, és minél hamarabb egészséges, teljes életet éljen” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója a nyertesek bejelentésekor.

A műszerbeszerzési pályázatnak köszönhetően többek között 4 millió forint értékű csecsemő videó-gasztroszkóppal bővül Magyarország egyetlen, súlyos krónikus májbeteg gyermekeket és csecsemőket ellátó intézménye. Az új eszközzel így már a 0-3 éves csecsemők gyomor- és bélrendszeri tükrözése is kíméletesebb lehet.

A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztályának éves betegforgalma 900-1000 gyermek, és Magyarországon az egyetlen olyan hely, ahol a súlyos krónikus májbeteg gyermekek és csecsemők ellátását végzik. Itt történik a gyermekek kivizsgálása, a májátültetés szükségességének meghatározása, valamint az átültetéshez nélkülözhetetlen vizsgálatok elvégzése. A májtranszplantációt követően szintén itt végzik a gyermekek állapotának nyomon követését, illetve ellenőrzését, így jelenleg kilencven 18 év alatti májtranszplantált gyermek áll az osztály gondozása alatt” – tájékoztatott Dr. Dezsőfi Antal, a Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztály vezetője.

beteg gyerek, rotavirus

A K&H gyógyvarázs programról

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon az intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs programkeretében 2004 óta több mint 646 millió forint értékben, összesen 430 alkalommal kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek.

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 45 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is.

Forrs: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.