Zöldségek kicsit másképp

A tavasz a kedvenc évszakom. De nem azért mert a hideg után jól esik a meleg napsütés. Hanem azért mert végre friss zöldségek kerülhetnek az asztalra.

Alig bírom kivárni, hogy a zöldséges pulton megjelenjen a friss spárga, borsó, spenót, újburgonya. Szeretek velük kísérletezni is, és olyan ételeket készíteni, amit még a nem zöldség imádok is szívesen megesznek. Így készült ez a lepény is, ami igazán egyszerű, gyors, kevés alapanyagból készül és nagyon finom. 5 perc előkészítés, 25 perc sütés és már kész is. Melegen, sütőből kivéve a legfinomabb!

Spárgás krémsajtos lepény

Hozzávalók:
1 csomag zöld spárga

6 szelet bacon
1 csomag krémsajt
1 csomag leveles tészta
frissen őrölt bors

Előkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra. A spárga végéről a fás szárat, 1-2 cm-et levágunk, és megmossuk. Előveszünk egy tepsit, amibe belefér a 40*24 cm-es leveles tészta. A tészta általában sütőpapírral van csomagolva, így csak ki kell csomagolni és a tepsibe tenni. A krémsajttal egyenletesen kenjük be a tésztát. Majd a spárgát egymás mellé szépen sorba rátesszük. Megszórjuk frissen őrölt borssal, majd ráterítjük rá a bacon-t. Mivel a bacon elég sós nem kell külön sót tenni rá. A sütőpapír segítségével 1-1 cm-et felhajtunk minden oldalából, ez szép, ropogós keretet ad a lepénynek.

Sütés:
Mehet is az előmelegített sütőbe. 25 perc alatt elkészül. A spárga megpuhul, a sajt megolvad a tészta és a bacon ropogós lesz!

spárgás lepény

Spárga helyett használhatunk répát is, de nyár elején friss cukkinival is elkészíthetjük. Ehhez a répát és cukkinit uborka szeletelővel vékony csíkokra vágjuk hosszában, és úgy halmozzuk a krémsajtra.

Jó étvágyat hozzá!

Szabó Jucus

Forrás: