Vargánya krémleves

Habár sokan téli ételnek tartják, mi kimondottan szeretjük még a legnagyobb hőségben is az ízletes vargánya krémlevest!

Hozzávalók: 5dkg vargányagomba, 2 dkg csiperkegomba, 1 dl tejszín, 3dkg camambert sajt, 2 dkg margarin, 3 dkg póréhagyma, só,fehér bors,kakukkfű, leveskocka, liszt, fehérbor

Elkészítés: A vajban megpároljuk a póréhagymát és a megmosott összevágott gombákat. Egy kevés liszttel megszórjuk, majd vízzel felengedjük és ízesítjük leveskockával, sóval, fehér borssal és kakukkfűvel. Ha megfőttek a gombák botmixerrel krémesítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a fehérbort. Tálalásnál ízlés szerint, kockára vágott camembert sajtot adunk hozzá.

Jó étvágyat! Gödöny Ferenc, chef

Forrás: