Süssünk pisztáciatortát! 2013-06-10 Egészséges otthon Megosztás: Tweet A pisztáciát leginkább nassolni szoktuk, sózva, enyhén pörkölve. Pedig kiváló adaléka az édességeknek is. A most következő pisztácia torta nem csak nagyon finom, de egészséges is! Hozzávalók: 1 csomag torta alappor 2 kis csomag pisztácia puding 1 csésze citrom- zöld citrom 1 csésze növényi olaj 3 tojás 1 csésze aprított dió 1 ½ csésze hideg tej 220 g tejszínhab A pisztáciatorta elkészítése Az egyik csomag pisztáciás pudinggal a végén majd beborítjuk a tortát, tehát ezt tegyük egyelőre félre. Egy közepes méretű tálba tegyük bele a torta alapport, 1 csomag pisztáciás pudingot, növényi olajat, citrom-zöld citrom levet és a tojásokat, majd keverjük össze. Elektromos habverővel legalább 2 percig közepes sebességen keverjük. Adjuk hozzá az aprított diót. A diót nagyon apróra kell darabolni. Tegyük a keveréket kivajazott tepsibe, majd 180ºC-on, körülbelül 45-50 percig süssük. Míg a torta megsül, elkészítjük a mázat. Egy közepes méretű tálba teszünk tejet, pisztáciás pudingot és tejszínhabot, 2 percig verjük a keveréket. Mikor a torta elkészült, rátesszük ezt a krémet, és egyenletesen eloszlatjuk, végül tetszés szerint díszíthetjük. Használhatunk aprított pisztáciát, csokoládé rudakat, menta levelet, stb. Mielőtt felvágnánk, fél órát tegyük a hűtőbe. Forrás: