Süssünk kenyeret datolyaszilvával!

A datolyaszilva egy igazán rendkívüli őszi és téli gyümölcs, melyet nyersen vagy meghámozva egyaránt lehet fogyasztani, de pékáruknál is szívesen felhasználják. A datolyaszilvát nevezik még kakiszilvának is, de mivel egy étel elkészítéséről van szó, ez utóbbit most inkább mellőzzük.

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze granulált cukor
  • 2 nagy tojás
  • kakiszilva-datolyaszilva-kenyer
  • 1/2 csésze növényi olaj
  • 1 csésze hámozott és zúzott datolyaszilva
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 1/2 csésze szitált liszt
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/2 csésze aprított pekándió
  • 1/2 csésze mazsola(szőlő)

A datolyaszilvás kenyér elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 160 °C fokra. Zsírozzuk be egy 22 x 12 x 7 cm sütő tepsi alját. Egy nagy tálban verjük fel a cukrot, tojásokat és növényi olajat. Egy kis tálban keverjük össze a datolyaszilva pépet a szódabikarbónával. Adjuk hozzá a cukros keverékhez, és jól keverjük össze.

kenyér

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, fahéjat és sót. Adjuk hozzá a pekándiókat és a mazsolát. Ezt keverjük bele a datolyaszilva/tojás keverékbe, majd öntsük bele az előmelegített tepsibe.

Süssük kb 1 óra 15 percet, fogpiszkálóval beleszúrhatunk a közepébe, s ha a fogpiszkáló tiszta marad, akkor már kész is van.

Forrás: