Piknik krémek 2014-03-05 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Egy üveg bor, egy finom rozsos buci és némi kenegető. Bőven elég egy kellemes tavaszelő piknikhez! A padlizsánkrém és a körözött a két nagy hazai kedvenc. Néha viszont érdemes újítani és saját receptekkel előállni, hiszen a témában rengeteg lehetőség rejlik, a krémek pedig pikk-pakk elkészülnek. Piknikkosarunk slágerei lehetnek a következők! Sokhagymás túrókrém Hozzávalók: 1db shalotta vagy sonkahagyma 1 db újhagyma apróra 1 kis szelet póréhagyma 1 marék petrezselyem 2-3 szál medvehagyma 1 kanál tejföl 25 dkg túró só, fehér bors 1 csipet grill fűszerkeverék 1. A hagymákat és a petrezselymet apróra vágjuk. 2. Az alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk. Tálalhatjuk pirítóssal, friss kenyérrel, vagy akár uborka- és zellercsíkokat, illetve répaszeleteket is mártogathatunk bele. Olasz krém Hozzávalók: 1 nagy marék magozott zöld olívabogyó 1 konzerv articsóka lecsöpögtetve 1 szál pepperoni 3-4 kanál ricotta túró egy keves friss oregánó só, fehér bors 1. Az olívabogyót, az articsókát és az oregánót egy tálban botmixer segítségével összeturmixoljuk. 2. A pepperónit apróra vágjuk, majd az olívához adjuk. 3. A mixet összekeverjük a ricottával és fűszerezzük. Érdemes mellé egy kis napérlelte paradicsomot csomagolni. Szendvicsekbe ideális. Recept: Sztanó Orsolya Forrás: