Petrezselymes halpogácsa

Jöjjünk össze barátinkkal egy kis falatozásra! Ehhez szeretnénk most egy igen különleges recepttel szolgálni!

Hoz­zá­valók (4 főre)

  • 1 nagy zsemle
  • 3 evőkanál tej
  • 400 g fehér hal­filé kiszálkázva, bőre nélkül
  • 1 nagy tojás
  • 3 evőkanál parmezán sajt, lereszelve
  • 1 evőkanál felapró­zott petrezse­lyem
  • só és fris­sen őrölt bors
  • 3 evőkanál sima liszt
  • extraszűz olívaolaj
  • 1 késh­eg­y­nyi csili

halpogácsa2

Elkészítés:

Tegyük a robot­gépbe a keny­eret, loc­soljuk meg a tej­jel és tur­mixoljuk össze! Adjuk hozzá a halat és kev­er­jük tovább, majd tegyük bele a tojást, a parmezánt, a csilit és a petrezselymet! Sózzuk, bor­soz­zuk és kev­er­jük simára!

For­máljunk belőlük érméket, for­gas­suk őket lisztbe, majd ráz­zuk le róluk a felesleget! Forrósítsunk fel 90 ml ola­jat közepes tűzön, majd süssük ki benne a pogác­sákat! Papírtör­lőn csöpögtessük le őket!

Forrás: