Makaróni saláta tepsiben 2013-10-02 Egészséges otthon Megosztás: Tweet A saláták készítése mindenfelé egyre felkapottabb, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy ízletesek, még az egészségünkre is kedvező hatással vannak. Nézzük, hogy hogyan készül a tepsiben sült csirkés makaróni saláta! Hozzávalók: Csirkés saláta Kb. 225 gramm makaróni (2 csésze) 3,5– 4 csésze főtt csirkehús, kockára, vagy szeletekre vágva 1/3 csésze aprított, pirított mandula 1 evőkanál citromlé 1 teáskanál reszelt citromhéj 1,5 csésze feldarabolt sajt (kb. 225 gramm) 2 teáskanál fűszerezett só 1/2 teáskanál bors 1 1/4–1 1/2 csésze majonéz Apróra vágott friss petrezselyem (ízlés szerint) A csirkés makaróni saláta elkészítése: A tésztát sós vízben főzzük meg, a csomagoláson jelzett ideig, majd szűrjük le. Egy nagy edényben keverjük hozzá a tésztához a csirkét, a mandulát, a citromlét, a citromhéjat, a sajtot, a sót, a borsot és a majonézt. Az egészet töltsük át egy kivajazott tűzálló edénybe, vagy tepsibe. 175 ˚C fokos sütőben 30 percig süssük. Ízlés szerint díszítsük apróra vágott petrezselyemmel. Ez a csirkés makaróni saláta recept 4–6 személyre elég. Forrás: