A saláták készítése mindenfelé egyre felkapottabb, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy ízletesek, még az egészségünkre is kedvező hatással vannak. Nézzük, hogy hogyan készül a tepsiben sült csirkés makaróni saláta!
Hozzávalók:
Csirkés saláta
- Kb. 225 gramm makaróni (2 csésze)
- 3,5– 4 csésze főtt csirkehús, kockára, vagy szeletekre vágva
- 1/3 csésze aprított, pirított mandula
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1,5 csésze feldarabolt sajt (kb. 225 gramm)
- 2 teáskanál fűszerezett só
- 1/2 teáskanál bors
- 1 1/4–1 1/2 csésze majonéz
- Apróra vágott friss petrezselyem (ízlés szerint)
A csirkés makaróni saláta elkészítése:
A tésztát sós vízben főzzük meg, a csomagoláson jelzett ideig, majd szűrjük le.
Egy nagy edényben keverjük hozzá a tésztához a csirkét, a mandulát, a citromlét, a citromhéjat, a sajtot, a sót, a borsot és a majonézt.
Az egészet töltsük át egy kivajazott tűzálló edénybe, vagy tepsibe. 175 ˚C fokos sütőben 30 percig süssük.
Ízlés szerint díszítsük apróra vágott petrezselyemmel.
Ez a csirkés makaróni saláta recept 4–6 személyre elég.
Forrás: