Levendulás teasütemény ínyenceknek 2014-02-04 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Ezek a levendula sütemények mesések! Szinte bárki el tudja őket készíteni, és biztosan új ízt visznek a hétköznapokba. Nézzük akkor, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a levendulás édességet. A levendulás teasütemény elkészítése Hozzávalók 1 evőkanál szárított levendulavirág 1 csésze szobahőmérsékletű vaj 2/3 csésze kristálycukor 1 teáskanál tiszta vanília kivonat ¼ teáskanál citrom kivonat 2 csésze általános liszt 1/8 teáskanál só levendula glazúr Egy mozsárban törjük meg a levendulavirágokat. Egy közepes tálban keverjük össze a levendulavirágot, a vajat, a cukrot, a vanília kivonatot és a citrom kivonatot. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd gyúrjuk addig, amíg tészta formája nem lesz (a tésztának puhának kell lennie, de nem szabad ragadnia). Tegyük be a hűtőszekrénybe 1-2 órára. Készítsük el a levendula glazúrt, majd tegyük félre. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normál táblázat”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} A levendulás glazúr elkészítése Hozzávalók 1 csésze porcukor 2 evőkanál száraz levendulavirág 2 evőkanál tej 2 teáskanál kukorica szirup Egy kis műanyag zacskóba keverjük össze a porcukrot és a szárított levendulavirágokat. Hagyjuk állni legalább egy napot, mielőtt felhasználnánk. Amikor készen van, öntsük bele egy közepes tálba, a levendulavirágokat pedig szedjük ki belőle. Adjuk hozzá a tejet és a kukorica szirupot, majd keverjük össze alaposan. Esetleg még szükség lehet egy kis tejre vagy porcukorra. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra. Vegyük ki a tésztát a hűtőszekrényből, és tegyük rá egy enyhén lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra egy nyújtófával. Tetszés szerint lehet formázni a süteményeket, majd tegyük őket egy zsírozatlan tepsibe. 12-15 percig süssük, amíg a sütemények szélei enyhén barnák nem lesznek. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni, végül pedig kenjük szét a levendula glazúrt a kihűlt süteményeken. Levendulaszínű cukorgolyókkal is díszíthetjük. Forrás: