Legfinomabb paradicsomos tészta 2013-08-18 Egészséges otthon, Egyéb Megosztás: Tweet Nagyon szeretem a paradicsomos tésztát. Van egy apró trükköm, amivel olyan finom lesz, hogy bárki megnyalja a 10 ujját utána. A titok a fahéj. Anyukám sokszor csinált otthon Ájult imámat (ez egy török fahéjas töltött padlizsán), amiben van paradicsom is. Nagyon imádtam. Mindig addig ettem belőle, ameddig volt. Mondjuk, a fahéjas süteményeket sem tudom abbahagyni, mert valahogy mindig kell még egy utolsó falat belőlük. Szóval itt a receptje a szerintem legfinomabb paradicsomos tésztának. Hozzávalók (2 főre): 20 dkg penne tészta 1 konzerv hámozott darabolt paradicsom 1 ek apróra vágott friss bazsalikom 2 késhegynyi fahéj 1 csipet só Elkészítés (elkészítési idő 5 perc): A tésztát feltesszük főni. Egy kis edénybe öntjük a paradicsomot a fűszerekkel. Közepes lángon addig főzzük, amíg a tészta al dente-re nem fő. Leszűrjük a tésztát, összekeverjük a szósszal és már tálalhatjuk is. Hozzávalók (2 főre): 20 dkg penne tészta 1 konzerv hámozott darabolt paradicsom 1 ek apróra vágott friss bazsalikom 2 késhegynyi fahéj 1 csipet só Elkészítés (elkészítési idő 5 perc): A tésztát feltesszük főni. Egy kis edénybe öntjük a paradicsomot a fűszerekkel. Közepes lángon addig főzzük, amíg a tészta al dente-re nem fő. Leszűrjük a tésztát, összekeverjük a szósszal és már tálalhatjuk is. Forrás: