Könnyű kekszes desszert 2014-07-23 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Hozzávalók 1 doboz családi tejföl, vagy natúr joghurt 1 csomag vaníliás cukor 2-3 evőkanál lekvár, vagy turmixolt gyümölcs 1 kg háztartási keksz Díszítéshez gyümölcs Elkészítés A tejfölt, vagy joghurtot beleöntjük egy tálba. Hozzáadjuk a lekvárt, vagy az összeturmixolt gyümölcsöt, de pudinggal is elkészíthető és a vaníliás cukrot. Összekeverjük, majd egy téglalap alakú tálba elkezdjük egymás mellé rakosgatni a kekszeket. Ha leraktuk őket, jön rá egy réteg, kb. 1-2 cm-es “szósz”. Újabb kekszréteget rakunk rá, majd következik a keverék. Addig rakosgatjuk, amíg el nem fogy a szósz. Ha elfogyott, de még van keksz, leönthetjük egy kis joghurttal, nem muszáj, de joghurtnak natúrnak kell lennie. Gyümölcsöt, vagy csokoládédarabokat szórhatunk a tetejére díszítésképpen. Berakjuk a hűtőbe. Egy óra alatt jól magába szívja a keksz a szószt. Szeletelve tálaljuk. Forrás: