Póréhagymàs, baconös quiche

Nem mindig van kedvem a tésztagyúrással bajlódni, ezért nagyon szeretem az előre elkészített és hűtött leveles tésztát, amit már a legtöbb boltban kapni lehet. Gyorsan előkészíthető és finom vacsorákat lehet belőle csinálni. A mostani receptet szigorúan csak hagyma kedvelőknek ajánlom! 🙂 Elkészítési idő: 15 perc + 30 perc sütés.

Hozzávalók:

(kb. 20 cm átmérőjű formához):

1 csomag leveles tészta

10 dkg bacon

2 db póréhagyma

4 gerezd fokhagyma

1 evőkanál olívaolaj

3 tojás

1 pohár tejföl

só, bors

Elkészítés:

A bacont, a póréhagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágom.

Egy serpenyőbe teszem az olajat, és megpirítom benne a bacont. Mikor már szép ropogós, és kisült a zsírja, akkor a fokhagymát és a hagymát hozzáadom, jól összekeverem, és rövid ideig: kb. 2-3 percig párolom, hogy a hagyma még megtartsa szép zöld színét.

kis

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A leveles tésztát kiveszem a csomagolásból és sütőpapírostól a sütőformába teszem (praktikusan sütőpapírral van a tészta feltekerve, így nem kell sokat bíbelődni vele). Ha túllógna a tészta a formán, akkor a lelógó részekből, majd a quiche tetejére lehet tenni díszítésnek.

A tésztára öntöm a hagymás keveréket, majd rá a tojásos tejfölt, (a maradék tésztából, rácsokat csinálok a tésztára) és a sütőben 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütöm.

Forrás: