Diétás mandulás sütemény

A túl édes sütemény helyett, készítsen inkább diétás, alacsony cukortartalmú süteményeket, amelyek anélkül is finomak, hogy teleszórná a tetejüket porcukorral.

Például a mandulás süteményt egyszerű elkészíteni, kevés cukrot tartalmaz, mégis nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál vagy 75 gramm margarin
  • másfél evőkanál vagy 18 gramm cukor
  • 1 evőkanál vagy 15 milliliter tojásfehérje
  • negyed kávéskanál vagy 1,25 milliliter mandulakivonat
  • 1 kis tálnyi liszt
  • nyolcad kávéskanál vagy 0,6 milliliter szódabikarbóna
  • 1 csipet tisztított borkő
  • 32 szem mandula

A túlsúly cipelése az egész szervezetet megterheli, emiatt ha valaki plusz kilókkal küzd, könnyebben kifullad, gyakrabban tapasztal nehézlégzést.

Túlsúly és kifulladás: a plusz kilók elfedhetik a nehézlégzés valódi okait

Elkészítés:

  • Egy közepes méretű tálban keverje össze a margarint és a cukrot, amíg egyenletes állagú nem lesz, majd keverje hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot.
  • Kevergetés közben fokozatosan adja hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a tisztított borkövet.
  • A masszából gyúrjon 1,25 centis gömböket, helyezze őket a sütőlapra egymástól legalább 5 centi távolságra, majd egy belisztezett üveg- vagy falappal lapítssa szét őket. Díszítse a süteményt egy-egy szem mandulával.
  • Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
  • Süsse a tésztát 8-10 percig, amíg enyhén barna lesz a felülete.
  • A sütőből kivéve 3 percig hagyja állni a süteményt, majd rakja át egy tálba hűlni.
  • Szolgálja fel az asztalnál, és élvezze az ízeket.

Forrás: https://napidoktor.hu/index