Extravagáns desszert – felfújt matcha teával

Az egyik legnagyobb divat a macha tea használata különböző ételekhez, desszertekhez. További, matchával készült bonbonok a Fahéj magazin aktuális számában!

Matcha-felfújt

Hozzávalók (4 db felfújtformához):

  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 evőkanál matcha teapor
  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor

Fahéj magazin

Egy edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük.

A felforrósított tejben elkeverjük a teaport, hozzáöntjük a vajas-lisztes keverékhez, majd addig keverjük, míg besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, majd kissé kihűtjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A cukrot a tojássárgákkal fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a masszához. A keményre vert tojásfehérjékkel lazítjuk.

A masszát a kivajazott felfújtformákba öntjük (3/4-ig), majd egy vízzel 3/4-ig töltött tepsibe állítjuk a formákat. 180 fokos sütőben 20-25 percet sütjük. Azonnal tálaljuk.

Forrás: