Erős Pista házilag!

A jellegzetes ízű paprikakrém szinte egyik magyaros ételből sem hiányozhat.

Hozzávalók:

  • 2 kg érett, piros, csípős paprika
  • 0,5 kg édes, piros pritaminpaprika
  • 10 dkg – jódozatlan! – só
  • fél mokkáskanálnyi tartósítószer – szalicil, nátrium-benzoát

paprika3

Elkészítés ideje:

Egy nap.

Elkészítés menete:

A paprikákat jó alaposan mosd át, akár többször is, a száraikat távolítsd el, a magvakat ne! Darabold tetszőleges méretűre őket, majd végy elő egy húsdarálót, tedd bele a legkisebb lyukú fejet, és passzírozd át rajta a paprikákat egy tálba, csípőset, édeset vegyesen.

Ha mindenki átjött, keverd hozzájuk a sót, és hagyd így állni az egész masszát egy napig. Amikor ez letelt, moss és fertőtleníts ki annyi üveget, amennyibe el szeretnéd tenni majd a paprikakrémet, tegyél mindegyik aljára egy nagyon pici tartósítószert, és adagold bele a már kész krémet. Zárd le jól az üvegeket, és mehetnek is a spájzba.

 Kancsár Péter -femina.hu

Forrás: