Ezért együnk virágport! 2017-03-09 Blog, Természetesen, Zöld Megosztás: Tweet A virágpor egyike a legtartalmasabb és legtisztább természetes élelmiszereknek, hihetetlen táplálkozási és gyógyászati értéke évszázadok óta ismert. A virágpor számos előnye közül kettő kiemelkedő: elveszi az étvágyat, miközben nem leszünk éhesek, így jelentősen hozzájárul a fogyókúrához, ráadásul nagy hatékonysággal képes a vastagbelet a májat és a gyomort méregteleníteni. Hatékony táplálék kiegészítő gyermekek, serdülők és felnőttek számára bármilyen életkorban. A virágpor az egyetlen természetes élelmiszer, mely tartalmazza mind a 22 összetevőt – aminosavat -, melyekből az emberi test felépül. A méhek ajándéka – nekünk Tény: 20 gramm nyers virágpor, kb. 900 gramm zöldség és gyümölcs tápanyagtartalmának felel meg. Gondoljunk csak bele, ez egy hihetetlen adat! A virágpor mindenki számára nagy lehetőségeket tartogat, legyen szó valamilyen betegségről, vagy csak egyszerűen az egészséges, hosszú betegségmentes életről. Napjainkban a világon, évente több mint 10.000 tonna virágport fogyasztanak el évente az emberek élelmiszerként. A méhek kizárólag azokat a virágpor-szemeket gyűjtik össze, amelyeknek a legnagyobb a tápanyagtartalma, továbbá azokat, amelyek nitrogénben gazdagok. Kevesen tudják, de az ember számára a nitrogén sokkalta fontosabb, mint az oxigén. A méhek rászállnak a virágokra megkeresik a pollenszemeket, majd összekeverik a legjobb virágporokat egy ragacsos anyaggal. Ezt követően belemártják hátsó lábukat és így szállítják el a virágport biztonságosan a kaptárakba. Igazi szuperélelmiszer! A virágpor az egész szervezetben fokozza a sejtszintű folyamatokat és katalizátorként ösztönzi a sejtközi anyagcserét anélkül, hogy alapvetően módosítaná a normál élettani aktivitást. A virágpor méregteleníti a szervezetet! Sokoldalú hatásai nemcsak egyetlen specifikus élettani funkciót szabályoznak a testünkben, hanem aktiválják a szervezet biológiai rendszerét. Oroszország elhíresült százévesei általában méhészek voltak, akiknek az étrendje nagy mennyiségű méz-maradékot tartalmazott, azaz a kaptárak alján található, virágporral telített mézet. A virágpor a mentális képességektől kezdve a fizikai teljesítményig számtalan téren kifejti drámaian pozitív hatásait. Egy egészséges ember a virágpor rendszeres fogyasztásával a következőket tapasztalhatja: 1. Védelem a vitamin-, ásványanyag- és aminosavhiány ellen, különösen terhesség, szoptatás és fokozott fizikai vagy szellemi igénybevétel esetén. 2. Optimális fizikai és szellemi teljesítményt ér el. 3. A teste nagyobb ellenállást tud kifejteni a külső behatásokkal szemben, erősebb lesz az immunrendszer. 4. Megelőz bármilyen anyagcserezavart, ami a későbbiekben különböző súlyos betegségeket idézhetne elő. Külsőleg és belsőleg is jótékony hatással bír A virágpor biztosítja a szervezetünknek azokat a kémiai anyagokat, amelyek a mirigyeket, az izmokat, a hajat és a létfontosságú szerveket alkotják. A virágpor az elhasználódott sejtek vagy szövetek regenerálódásához szükséges anyagokat is tartalmazza. Többek között emiatt van jelen ma már számos elismert arckrémben. A virágpor rendkívüli módon hat a gyomor- és bélfunkciókra, krónikus székrekedés és egyes esetekben olyan hasmenés ellen is hatékony, amely ellenáll a szintetikus antibiotikummal végzett kezeléseknek. Szabályozza a bélműködést a káros baktériumok legyengítésével vagy elpusztításával, miközben a bélflóra hasznos baktériumainak növekedését elősegíti. Semlegesíti a különböző toxinok, környezeti mérgek, szintetikus anyagok és élelmiszer adalékanyagok katabolikus hatását, ezáltal támogatja az egészséges sejtek termelődését, gondoskodik a jobb egészségi állapotról és a hosszabb élettartamról. De vigyázat! A fent leírtak leírtak jelentős része csak a nyers virágporra vonatkozik, a szárított virágpor a szárítás során sokat veszít képességeiből. Forrás: https://napidoktor.hu/index