Frontmentes, de borult és hideg hétvége jön

Borult, felhős idő várható a hétvégén, de helyenként kisebb-nagyobb területen felszakadozhat a felhőzet. Elszórtan kell hószállingózásra, havas esőre számítani élénk, erős széllel, majd vasárnapra megszűnik a csapadék. Hajnalban gyenge fagy várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 0 és plusz öt fok körül alakul majd – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Az átmeneti felmelegedés után a hét második felében ismét lehűlésre és a pollenterhelés csökkenésére lehet majd számítani. Az előző napokban a mogyoró pollenkoncentrációja helyenként még elérte a magas szintet, a hét második felétől azonban várhatóan országosan az alacsony-közepes tartományban marad. Az éger, valamint aciprus-és tiszafafélékvirágporának mennyisége jellemzően alacsony, esetenként elérheti a közepes szintet, a kőrisé alacsony. Jelen lehet még a levegőben néhány szem a nyár, a juhar és a szil pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

hideg, hóesés, tél, autó

Fotó: 123rf.com

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult idő valószínű. Szórványosan előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, főleg az ország keleti felén helyenként havas eső, a Tiszántúlon eső is. Az északi szél sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős lesz. Hajnalban mínusz 5, plusz 1, kora délután általában 0, plusz 5 fok várható.

Vasárnap főleg rétegfelhőkre kell számítani, majd vastagodó fátyolfelhőzet is érkezhet északnyugat felől, emellett napos körzetek, időszakok is lehetnek. Számottevő csapadék nem várható. Az északi, majd nyugati szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Hajnalban általában mínusz 6 és 0, kora délután 0 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Olvasd el ezt is!

Hidegben, időjárás-változáskor jobban fáj a térde? Igy tudja csillapítani

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.