Ázsiai rizstészta saláta recept

A rizstészta rizslisztből és vízből készül, tojás nélkül, így tojásérzékenyek és lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Hoz­zá­valók (2 főre):

  • 15 dkg sár­garépa
  • 5 dkg üveg­tészta
  • 40 kg csirkemell­filé
  • 20 dkg tofu
  • 25 dkg konz­erv cuko­r­borsó
  • 2 kali­for­niai paprika
  • 3 evőkanál szó­jaszósz
  • 2 evőkanál mogy­oróo­laj
  • 1 lime leve

rizstéészta

Elkészítés

Az üveg­tésztát forró vízbe áztatjuk 10 - 15 per­cre. Eközben a cuko­r­borsót lec­söpögtetjük, a sár­garépát meg­pu­coljuk, majd apró kock­ákra vágjuk, épp úgy, ahogy a paprikát is.

A szószból, az ola­jból és a lime lev­éből öntetet kavarunk, gyöm­bér­rel és sóval ízesítjük, majd pár per­cre bepá­coljuk a felkock­á­zott tofu­darabokat és felc­síko­zott csirkemel­let.

Közben lec­söpögtetjük a tésztát, wok­ban meg­pirítjuk az előző­leg bepá­colt tofut és csirkét,amikor átsült a csirkánk (tofu­nak elég 1 - 2 perc) ala­posan elkev­er­jük a zöld­ségekkel végül pedig pirí­tott mogy­orót szórunk a tetejére.

Forrás: