A diós amerikai

Mindig jól jön egy egyszerű és gyors recept, amit bármikor el lehet készíteni, ha egy kis édességre vágyok(unk). Az amerikai palacsintát többek között ezért szeretem. Na meg azért is, mert számtalan variációja van, és eddig mindegyik bejött.

Diós amerikai palacsinta

palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 bögre világos rozsliszt 
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg dió durvára vágva

Elkészítés:

Egy kisebb keverő tálba öntöttem a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, ráütöttem az egész tojást és habverővel jól elkevertem. 

Egy 24 cm átmérőjű teflon serpenyőt előmelegítettem, míg jó forró nem lett. Evőkanállal segítségével 2 kanálnyi tésztából 3 halmot tettem bele. Majd a durvára vágott dióval megszórtam a tészta halmok még nyers oldalát. Kicsit bele is nyomtam a diót, hogy mikor megfordítom, ne szóródjanak ki. 

4 perc sütés után a diós felükre fordítottam a palacsintákat egy lapáttal. Így is sütöttem őket  4 percig, amíg az egyik felük  szép ropogós lett.

A dió szépen belesül a tésztába. Sárgabaracklekvárral a legfinomabb.

Forrás: