Villámgyors joghurt diéta

A joghurtok nem csak jó hatással vannak bélflóránkra, de ízletesek is. Hinnétek, hogy diétázni is lehet velük? Ismerkedjünk meg egy speciális három napos joghurt diétával!

A joghurtban és kefirben található baktériumok igen jó hatással vannak bélflóránkra, és emésztésünkre. Rendszeres fogyasztásuk jó közérzetett biztosít, megvéd minket a magas vérnyomástól, erősíti az immunrendszerünket.

De szakemberek felhívják a figyelmünket arra is, hogy az ízesített joghurtok sok cukrot tartalmaznak. Ezért aki fogyókúra alatt fogyaszt ilyen terméket, válassza a natúr joghurtot vagy a kefirt, amely nem tartalmaz cukrot.

A Sir Charles Gardener Kórház kutatói felfedezték, hogy a joghurt kiegyensúlyozott fogyasztásával megelőzhető az artériák megvastagodása, míg ugyanolyan mennyiségű sajt vagy tej kevés hasonló jellegű hatással bír.

Együnk sok joghurtot!

Íme, egy recept egy villámgyors joghurt diétához:

A reggeli mindennap két dl natúrjoghurt – ami nagyon egészséges – és egy vékony szelet rozskenyér, amelyre ízlés szerint pakolhatunk pulykamell sonkát vagy sovány sajtot, uborka- és paradicsomkarikákat. (kb. 200 kcal)

Fotó: 123rf.com

1. nap

Ebéd: Gyümölcsös omlett joghurttal

2 tojást szétválasztunk. A fehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a sárgáját. A tojásmasszát teflonserpenyőben, zsiradék nélkül megsütjük. 2 dl natúr joghurthoz 15 dkg mirelit málnát keverünk, citrommal, édesítővel ízesítjük, és az omlettre halmozzuk. (318 kcal)

Vacsora: Szárnyas saláta

Felkockázunk 8 dkg pulykasonkát. Meghámozunk és felszeletelünk egy almát. A sonkát és az almát a salátalevelekre tesszük, és leöntjük egy dl friss zöldfűszerekkel ízesített joghurttal. Egy vékony szelet rozskenyeret fogyasszunk hozzá. (284 kcal)

2. nap

Ebéd: Rozmaringos burgonya

20 dkg krumplit héjában megfőzzünk, meghámozzuk, félbevágjuk. 1 teáskanál olajon megpirítjuk, sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezzük. 2 dl joghurtot pritamin pürével ízesítünk, majd belekeverünk 1-1 kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és lila hagymát. A zöldséges joghurtot a burgonyára öntjük. (307 kcal)

Vacsora: Fóliában sült hal

15 dkg tengeri halfilét megsózunk, borsozunk, nagy alufólia alapra fektetjük. Ráhalmozunk 12-12 dkg reszelt sárgarépát és karalábét. Beborítjuk egy fél felkarikázott póréhagymával. 0,5 dl joghurtot kikeverünk sóval, borssal, friss zöldfűszerekkel, és a halra öntjük. A fóliát lezárjuk, és forró sütőben 15 percig sütjük. (316 kcal)

3. nap

Ebéd: Zöldségleves joghurtos krémmel

Egy teáskanál olajon üvegesre párolunk egy fej kockára vágott hagymát és egy gerezd fokhagymát. Hozzáadunk 20 dkg karikára vágott cukkínit, egy szál sárgarépát és egy piros húsú paprikát. Felöntjük 2,5 dl húslevessel, és megfőzzük. 0,5 dl natúrjoghurtot zúzott fokhagymával és 1 teáskanál reszelt parmezánnal kikeverünk, és ezzel díszítjük a levest. (312 kcal)

Vacsora: Gyümölcskehely

Egy banánt felkarikázunk, hozzáadunk 25 dkg konzervananászt. 2 dl joghurtot édesítőszerrel és pár csepp citromlével kikeverünk, és a gyümölcsökre öntjük. (300 kcal)

Forrás: https://napidoktor.hu/index