Személyre szabott vitaminpótlás – Mit jelent ez és hogyan álljunk neki?

Nem csak télen fontos a megfelelő vitamin- és ásványi anyag bevitel, szervezetünk speciális igényeire egész évben ajánlott odafigyelnünk. A kérdés sokkal inkább az, mikor milyen vitaminokra van szükségünk?

Ugyanis életvitelünk, szükségleteink és egészségi állapotunk eltérő, és egy éven belül akár jelentősen megváltozhat. A cikkben megmutatjuk, mit vegyél figyelembe a személyre szabott vitaminpótlás során, és hogyan teszi ezt lehetővé a Myvital csapata egyetlen kapszulában.

Nem csak télen fontos a megfelelő vitamin- és ásványi anyag bevitel, szervezetünk speciális igényeire egész évben ajánlott odafigyelnünk. A kérdés sokkal inkább az, mikor milyen vitaminokra van szükségünk? Ugyanis életvitelünk, szükségleteink és egészségi állapotunk eltérő, és egy éven belül akár jelentősen megváltozhat. A cikkben megmutatjuk, mit vegyél figyelembe a személyre szabott vitaminpótlás során, és hogyan teszi ezt lehetővé a Myvital csapata egyetlen kapszulában.

Szponzorált tartalom

A vitaminok és étrend kiegészítők piacán jelenleg konvencionális, mindenki számára egyformán megfelelő multivitamin jellegű termékeket találunk. A Myvital azonban a leghatékonyabb egészségtámogatást a személyre szabott vitaminpótlásban látja, ezért szakértők bevonásával készített egészségügyi felmérés alapján egyéni vitamin komplexet alkotnak megrendelőiknek.

Miért jó a személyre szabott vitaminpótlás?

Több érv is szól az egyéni vitaminpótlás mellett. Mivel a vitamin kapszula összeállítását szakértői csapat által összeállított egészségügyi teszt előzi meg, így reális képet kaphatunk pillanatnyi egészségügyi állapotunkról. Ez alapján állítanak össze nekünk egy egyedi vitaminkomplex ajánlást, mely optimális mennyiségben és arányban tartalmazza a számunkra szükséges vitamint, ásványi anyagot és növényi alapanyagot.

Ez azért is jó, mert így a bevitt tápanyagok biohasznosulása jóval magasabb szintű, és nem terheljük a szervezetet felesleges vivőanyagokkal. A nem megfelelő arányban adagolt hatóanyagok ugyanis a szervezet számára kárt is okozhatnak.

Egészségügyi probléma esetén a megfelelő vitaminokkal javíthatjuk a kórképet, sőt, bizonyos gyógyszeres kezeléseket is hatékonyabbá tehetünk. Ha fizikai vagy szellemi megmérettetésre, például maratonra vagy vizsgákra készülünk, szintén szükségünk lehet időszakos vitamin kiegészítésre a hatékony teljesítményért.

Fotó: 123rf.com

Mit érdemes figyelembe venni a vitamin választásnál?

Különleges életvitel

A fogyókúrázóknak a króm, vas és C-vitamin bevételre kell különösen odafigyelniük. A vegán életformához pedig a kalcium, a folsav, a vas, a B12-vitamin és a C-vitamin nélkülözhetetlen.

Munkavégzés intenzitása, stressz

Stresszes időszakokban a ginzeng alkalmazható a munkateljesítmény fokozására, de betegség utáni lábadozásokban, kimerültség esetén is kiváló. A rhodiola szintén hatékonyan energetizál, segíti a koncentrációt és csökkenti a mentális fáradtságot. Ez a két növényi hatóanyag a Myvital készítményekben is megtalálható, az egyéni stressz szintünkre szabott mennyiségben.

Hormonháztartás

Egy-egy vitaminnal sokat tehetünk a felborult hormonháztartás javításáért. A Myvital kapszula például megfelelő mértékben tartalmaz szelént, melynek bevitelére a pajzsmirigy-alulműködés esetén különösen javasolt odafigyelni. Emellett számos daganattípus esetében igazoltan gátolja a kialakulást.

Életkor

Időskorban jótékony hatással lehet ránk a galagonya. Ez a növényi kivonat csökkenti a vérnyomást, a koleszterint, és megelőzi az érelmeszesedést. A Myvital vitamin komplexben króm is található, amely többek közt a normál vércukorszint fenntartásáért felel, ezért hiánya összefüggésbe hozható a cukorbetegség kialakulásával is.

Nem

A nők szervezete kevesebb kollagént termel, ráadásul a folyamat idővel nagyobb mértékben lassul, mint a férfiaknál. Az E-vitamin antioxidáns hatásának köszönhetően segíti bőrünk rugalmasságának megőrzését.

Ami a férfiakat illeti, a szabalpálma gyulladáscsökkentő hatása révén hatékonyan kezeli a prosztatával kapcsolatos problémákat. Hozzájárul a prosztata egészséges működésének hosszú távú fenntartásához és a vizelési nehézségek megszüntetéséhez.

Myvital – személyre szabott vitaminpótlás egyetlen kapszulában

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogyan vigyük be a számunkra optimális mennyiségű vitamint és ásványi anyagot a szervezetünkbe anélkül, hogy minden napunkat egy marék kapszulával indítanánk. A Myvital vitamin komplex elhozza nekünk a modern, rohanó élethez igazított korszerű vitaminpótlást egyetlen kapszulában.

A cég küldetése, hogy az adott mindennapi körülmények – mint a stressz, a rohanó életmód, a romló élelmiszerminőség és a környezetszennyezés – mellett olyan célzott egészség támogatást nyújtson, amely személyre szabottan növeli szervezetünk ellenállóságát a negatív környezeti hatásokkal szemben.

Ha kíváncsi, mely vitaminokra és ásványi anyagokra és milyen mértékben van szüksége az Ön szervezetének, töltse ki a Myvital ingyenes egészségfelmérő kérdőívét!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.