Sörben pácolt hús- igazi ínyencség, recepttel

Fantasztikus ötlet, ínycsiklandozó eredmény! Ilyen finomat már régen ettél!

A sörös hús egyszerre ropogós és omlósan puha! A jó hír az, hogy miközben készül, bátran megihatsz egy fél doboz sört is!

grillpartik legújabb kedvence ez a csirkesült. Ha akad véletlenül lefedhető kerti grill a háznál, mindenképp érdemes azon is kipróbálni!

Ültesd a csirkét sörösdobozra, így süsd ropogósra a sörös húst!

A trükk abban rejlik, hogy sütés közben a sörösdobozból kiáramló gőz gyönyörűen párolja belülről a csirkét, miközben a külseje szép egyenletesen megsül. Sőt, a pipi bőre a pikáns pácnak köszönhetően aranybarnára változik és isteni ropogós lesz. Mennyei lakomára számíthatsz ezzel a vacsival!

 

Csirke

Sörös hús Fotó: Shutterstock

 

Hozzávalók:

  • 1 egész, konyhakész csirke
  • fél literes dobozos sör
  • 20 dkg vaj
  • 2 ek. fokhagyma só
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 ek. barnacukor
  • só, bors ízlés szerint

Így készítsd el

  1. Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj felét és add hozzá a fűszerek felét, és a teljes mennyiség cukrot.
  2. Kend be evvel a csirkét, és pihentesd 20 percig.
  3. Mosd le a sörösdobozt, és idd meg a felét! Tedd bele a maradék vajat és fűszereket, majd állítsd a madarat ügyesen a dobozra. Ha a lábait elrendezed, nem fog felborulni.
  4. 180 fokon süsd kb. 50 percig. Ha nem sült át eléggé, süsd még további 15-18 percig 180 fokon. De grillen is elkészítheted.

 

Gyakran grillezünk, bevallom részben azért szeretem, mert kint ücsöröghetek a teraszon, nézhetem a naplementét, és kevés dolgom van, a vacsora szinte magától (értsd ezalatt férjem :D) elkészül.

Kreatív receptötlet grillezéshez – videóval

Jó étávgyat!

Tipp:

A pácolásnál nyugodtan játszhatsz a kedvenc zöldfűszereiddel is!

Csirkével együtt elkészítheted a köretet is. Ehhez nem kell mást tenni, csak darabold fel a zöldségeket és tedd a csirke köré. Önts rá egy kevés olajat, sót, kakukkfüvet, esetleg rozmaringot.

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index