Sörben pácolt hús- igazi ínyencség, recepttel 2021-07-27 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Fantasztikus ötlet, ínycsiklandozó eredmény! Ilyen finomat már régen ettél! A sörös hús egyszerre ropogós és omlósan puha! A jó hír az, hogy miközben készül, bátran megihatsz egy fél doboz sört is! A grillpartik legújabb kedvence ez a csirkesült. Ha akad véletlenül lefedhető kerti grill a háznál, mindenképp érdemes azon is kipróbálni! Ültesd a csirkét sörösdobozra, így süsd ropogósra a sörös húst! A trükk abban rejlik, hogy sütés közben a sörösdobozból kiáramló gőz gyönyörűen párolja belülről a csirkét, miközben a külseje szép egyenletesen megsül. Sőt, a pipi bőre a pikáns pácnak köszönhetően aranybarnára változik és isteni ropogós lesz. Mennyei lakomára számíthatsz ezzel a vacsival! Sörös hús Fotó: Shutterstock Hozzávalók: 1 egész, konyhakész csirke fél literes dobozos sör 20 dkg vaj 2 ek. fokhagyma só 1 tk. pirospaprika 1 ek. barnacukor só, bors ízlés szerint Így készítsd el Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj felét és add hozzá a fűszerek felét, és a teljes mennyiség cukrot. Kend be evvel a csirkét, és pihentesd 20 percig. Mosd le a sörösdobozt, és idd meg a felét! Tedd bele a maradék vajat és fűszereket, majd állítsd a madarat ügyesen a dobozra. Ha a lábait elrendezed, nem fog felborulni. 180 fokon süsd kb. 50 percig. Ha nem sült át eléggé, süsd még további 15-18 percig 180 fokon. De grillen is elkészítheted. Gyakran grillezünk, bevallom részben azért szeretem, mert kint ücsöröghetek a teraszon, nézhetem a naplementét, és kevés dolgom van, a vacsora szinte magától (értsd ezalatt férjem :D) elkészül. Kreatív receptötlet grillezéshez – videóval Jó étávgyat! Tipp: A pácolásnál nyugodtan játszhatsz a kedvenc zöldfűszereiddel is! Csirkével együtt elkészítheted a köretet is. Ehhez nem kell mást tenni, csak darabold fel a zöldségeket és tedd a csirke köré. Önts rá egy kevés olajat, sót, kakukkfüvet, esetleg rozmaringot. Forrás: https://napidoktor.hu/index