Rumos mazsolás kuglóf recept

A kuglóf számtalan módon készíthető, de mindegyik változata dekoratív, ízletes, és méltán közkedvelt.

Hozzávalók:

25 dkg vaj

25 dkg porcukor

8 egész tojás

50 dkg liszt

2,5 dl tejföl

5 dkg mazsola

10 dkg darált dió

1 zacskó sütőpor

csipetnyi só

10 dkg darált dió

A forma kenéséhez 3 dkg vaj, a tetejére fél dl rum

recept_doboz1

Elkészítés:

A kuglófformát először is a vajjal vastagon kikenem, majd a darált diót beleszórom és körben végig "folyatom", hogy mindenütt egyenletesen befedje a vajat. A többi vajat habosra keverem a porcukorral, majd a tojássárgákat is hozzáadva tovább keverem néhány percig.

Ezután váltakozva adom hozzá a sütőporral és a sóval elkevert lisztet meg a tojásfehérjék kemény habját. A masszát belesimítom a kuglófformába, majd előmelegített, forró sütőbe tolva 5 percig erős lángon, ezután további 60 percig kis lángon sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e a közepe is. Még tűzforrón kiborítom a formából, és a rummal lelocsolva hagyom kihűlni.

Forrás: