Levendula és tojásfehérje? Együnk valami igazán különlegeset és egészségeset!

A levendula az időtlen „trendiség” jelképe is lehetne, hiszen a leginnovatívabb és legfittebb modern élelmiszer újdonságokat is fel tudja dobni.

A legfehérjedúsabb, szénhidrátmentes, zsírmentes ToTu termékekből is igazi gasztro-különlegességeket lehet készíteni a levendula segítségével.

Hol vannak már a molyok? – 5 tipp a levendula használatára

Nagyon finom, egészséges, a leginkább terjedő táplálkozási trendeknek (paleo, keto) megfelelő ételkülönlegességgel várhatja vendégeit, aki Szabó Anita provence-i fűszerkeverékes sajthelyettesítőjét készíti el ToTu-termékek és levendula segítségével. Főleg így nyáron, amikor senki sem szeretne plusz kilókat felszedni, ugyanakkor mindenki vágyik valami igazán különleges és szezonális finomság falatozására, különösen népszerűek a hasonló gasztro-bravúrok – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.

Foto: ToTu

Hozzávalók:

a fűszerezéshez:

  • friss rozmaring
  • friss bazsalikom
  • friss majoránna
  • friss oregánó
  • friss menta
  • friss kakukkfű
  • 10-15 levendulavirág

 

a sajthoz:

  • 20 dkg ToTu Rögös
  • 20 dkg ToTu krém
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál citromlé
  • 15 dkg kókuszolaj
  • 2-3 evőkanál a fent felsorolt finomra vágott friss fűszernövényekből
  • késhegynyi ánizsmag
  • késhegynyi őrölt fekete bors
  • késhegynyi koriandermag
  • késhegynyi őrölt babérlevél 
  • 20 dkg főtt vagy sült lila édeskrumpli vagy lila répa
  • 2 dl forró víz
  • 2 dkg por zselatin vagy 12 lap

 

A friss fűszernövényekből nagyjából egyforma mennyiségeket finomra vágunk. A többi fűszert mozsárban összetörjük. A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a friss fűszerkeverék kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a friss fűszerkeveréket. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.

Forrás: Napidoktor.hu