Levendula és tojásfehérje? Együnk valami igazán különlegeset és egészségeset! 2022-08-11 Blog, Diéta Megosztás: Tweet A levendula az időtlen „trendiség” jelképe is lehetne, hiszen a leginnovatívabb és legfittebb modern élelmiszer újdonságokat is fel tudja dobni. A legfehérjedúsabb, szénhidrátmentes, zsírmentes ToTu termékekből is igazi gasztro-különlegességeket lehet készíteni a levendula segítségével. Hol vannak már a molyok? – 5 tipp a levendula használatára – Nagyon finom, egészséges, a leginkább terjedő táplálkozási trendeknek (paleo, keto) megfelelő ételkülönlegességgel várhatja vendégeit, aki Szabó Anita provence-i fűszerkeverékes sajthelyettesítőjét készíti el ToTu-termékek és levendula segítségével. Főleg így nyáron, amikor senki sem szeretne plusz kilókat felszedni, ugyanakkor mindenki vágyik valami igazán különleges és szezonális finomság falatozására, különösen népszerűek a hasonló gasztro-bravúrok – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök. Foto: ToTu Hozzávalók: a fűszerezéshez: friss rozmaring friss bazsalikom friss majoránna friss oregánó friss menta friss kakukkfű 10-15 levendulavirág a sajthoz: 20 dkg ToTu Rögös 20 dkg ToTu krém 1 teáskanál só 2 teáskanál citromlé 15 dkg kókuszolaj 2-3 evőkanál a fent felsorolt finomra vágott friss fűszernövényekből késhegynyi ánizsmag késhegynyi őrölt fekete bors késhegynyi koriandermag késhegynyi őrölt babérlevél 20 dkg főtt vagy sült lila édeskrumpli vagy lila répa 2 dl forró víz 2 dkg por zselatin vagy 12 lap A friss fűszernövényekből nagyjából egyforma mennyiségeket finomra vágunk. A többi fűszert mozsárban összetörjük. A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a friss fűszerkeverék kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a friss fűszerkeveréket. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni. Forrás: Napidoktor.hu