Készüljünk a télre: Wolf András tippjei az egészséges és finom almakompóthoz 2020-10-17 Blog, Diéta, Egészséges otthon 1 Kommentelés Megosztás: Tweet A hideg időszak beköszöntével, különös tekintettel a mostani járványhelyzetre, érdemes átgondolni, hogyan biztosíthatunk az egész család számára télen is megfelelő vitaminforrást. Az Európai Friss Kalandok program nagykövete, Wolf András a kompótot ajánlja, amelynek elkészítéséhez néhány tippet is ad. A kétgyermekes sztárséf tanácsaival a kompótkészítés során minimalizálhatjuk a tápanyag- illetve, vitaminveszteséget, így a kompótunk nemcsak finom, de valóban egészséges is lesz. Wolf András 1, Válasszunk friss, egészséges gyümölcsöt a kompót készítéshez! A legjobb, ha hazai, szezonális gyümölcs mellett döntünk, ami biztosan tele van vitaminnal, tápanyaggal. Így ősszel Wolf András egyik kedvence az alma, amely könnyen beszerezhető és nagyon egészséges, mert nagyszerű vitamin-, antioxidáns- és tápanyagforrás. Igazi „egészségbomba”, erősíti az immunrendszert, és segít egészségünk megóvásában. 2, A gyümölcsöket alaposan mossuk meg, de ne áztassuk! 3, A gyümölcsöt hűvös helyen tartsuk és mindig csak közvetlenül a felhasználás előtt pucoljuk meg! Ne hámozzuk meg sokkal korábban és ne hagyjuk állni, összefonnyadni. 4, Ne vágjuk túl apróra a gyümölcsöt, mert minél kisebbek a darabok, annál több tápanyag oldódik ki belőlük a kompót levébe. A kompótot általában a levével együtt tálaljuk, így ezek a tápanyagok, vitaminok sem vesznek el egészen, de a lé magasabb cukortartalmára érdemes odafigyelni. 5, Legyünk bátrak, kreatívak a fűszerezéssel: használjunk a hagyományos ízek mellett újakat is! Fahéj, csillagánizs, kardamom, vanília, szegfűszeg – szinte bármilyen fűszert kipróbálhatunk! 6, Hagyjuk a gyümölcsöket enyhén roppanósra, ne főzzük túl a kompótot! +1 tipp: vonjuk be a gyerekeket is, adjunk nekik a koruknak megfelelő feladatot, így közös családi élménnyé válik a kompótkészítés! Wolf Andrásnak arra is van ötlete, hogyan lehet az elkészült kompótot újszerűen, a gyerekek számára is csábítóan beépíteni a mindennapi családi étkezésekbe. Legújabb videójában meg is mutat egy ilyen receptet: almás pohárkrémet készít. Az Európai Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe keretében készült videó elérhető a https://www.facebook.com/europaifrisskalandok/videos/400960944245932 Facebook és a https://www.instagram.com/p/CGUQNTYhY8r/ Instagram oldalakon. Almás pohárkrém Wolf Andrástól Hozzávalók (4 fő részére) 0,5 liter almakompót 2 db friss alma 0,5 liter görög, sűrűbb joghurt 10 dkg dió 10 dkg mandula 10 dkg mogyoró méz Elkészítés Először lepürésítjük az almakompótot. Meghámozzuk a friss almákat, majd kb. félszer fél centiméteres kockákra vágjuk. A mandulát, a diót és a mogyorót először kicsit összeaprítjuk, majd serpenyőben megpirítjuk. Amíg pirulnak az olajos magok, el is kezdhetjük a tálalást. A hosszúkás pohárba elsőként a pürésített almakompótot töltjük, aztán óvatosan rátesszük a görög joghurtot. Ezt követően megszórjuk a kockákra vágott almával. A megpirult magokra mézet öntünk, és összekeverjük. Végezetül rákanalazzuk a poharak tetejére. Forrás: https://napidoktor.hu/index Egy válasz Jáger László 2020-10-17 Hát igen!! Az almakopót az nagyon finom!! Nem beszélve a körte, cseresznye,meggy befőttről!!! Málna ,eper jamról….. Szilva,barack lekvár sem az utólsó…. barátilag J.L.
Jáger László 2020-10-17 Hát igen!! Az almakopót az nagyon finom!! Nem beszélve a körte, cseresznye,meggy befőttről!!! Málna ,eper jamról….. Szilva,barack lekvár sem az utólsó…. barátilag J.L.