Kakukkfüves-paradicsomos zöldbab 2015-04-05 Blog, Diéta Megosztás: Tweet A szárazbab fehérjetartalma tízszerese a burgonyáénak, háromszorosa a kenyérének, de magas ásványi anyagtartalma is, nem csoda tehát, hogy tápláló ételként tartjuk számon. Hozzávalók fél kg sárgahüvelyű zöldbab 1 doboz hámozott paradicsom 2 mogyoróhagyma 1 fokhagymagerezd só frissen tört fekete bors 4-6 kakukkfűágacska olívaolaj Elkészítés 3 fő részére A felaprított hagymákat olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, beletépkedjük a kakukkfűleveleket. Összefőzzük. Közben a zöldbabot megtisztítjuk, végeit levágjuk, és egyenlő nagyságúra daraboljuk. A kakukkfüves paradicsomszószhoz adjuk a babot, lefedve pároljuk, nem teljesen puhára, roppanósra. Közben néhányszor megkeverjük, és sózzuk, ha szükséges. További NoSalty.hu receptek Kardamomos sárgadinnye krémleves >> Süllő zöld kéregben sütve >> További receptek >> Forrás: