Hasznos konyhai tippek híres szakácsoktól 2022-04-02 Blog, Diéta Megosztás: Tweet A csomós mártás és az elsózott leves is könnyedén megmenthető a megfelelő módszerekkel. Még a világ legjobb szakácsainak is becsúszik egy-két baklövés, amit hirtelen orvosolni kell. Sztárszakácsok kedvenc trükkjeit gyűjtöttük össze az elrontott fogások megmentésére. Gordon Ramsay A csili nagyon finom mellékízt ad a fűszeres fogásoknak. Fagyasszunk le egy marék friss csilit, így nagyon könnyen reszelhetővé válik és pontosan tudjuk adagolni az ételekhez. Michael Schulson A nyers csirkét vagy halat leöblítés után 3-4 órára csomagoljuk papírtörlőbe, vagy egy tiszta, szöszmentes konyharuhába (a pihentetés után rögtön mossuk ki). Ezzel eltávolíthatjuk a felesleges nedvességet és folyadékokat, amik kellemetlen ízt adhatnak a húsnak, vagy túlságosan felhígítaná a szószt. Kristen Tomlan A felszeletelt alma nagyon hamar megbarnul, ami nem túl étvágygerjesztő látvány. Áztassuk a szeleteket néhány percre Sprite-ba vagy 7-Up-ba. Az üdítőben megtalálható citromsavnak köszönhetően nem barnulnak meg olyan hamar az almaszeletek. Foto:pixabay.com Alex Guarnaschelli Szemcsés lett a csokoládémártás, esetleg szétvált a tejszínes szósz? A tönkrement szósz könnyedén megjavítható a zsíros összetevők feleslegének kiegyenlítésével, csak keverjünk néhány kanál meleg vizet a szószba. Richard Sandoval Sok vendég kiszolgálása esetén könnyen elhűlhet az étel, mire valóban fogyasztásra kerül. Melegítsük elő a tányérokat mikrohullámú sütőben egy percig, vagy 200 fokos sütőben négy-öt percig, csak ezután tálaljuk rá a fogást. Zöldségek és gyümölcsök – a színek hatása az egészségünkre Oliver Lange Ha elsóztuk a levest, vagy a pörköltet, adjunk hozzá egy nyers, meghámozott burgonyát és főzzük 10-30 percig. A keményítőben gazdag burgonya felszívja a felesleges só egy részét. Curtis Stone A hús tökéletes fűszerezésének a titka a kicsit több. Magasról szórva sózzuk és borsozzuk a húst, ezzel egyenletesen hullik rá a fűszer. Használjunk többet az általunk gondolt mennyiségnél, ezután pedig még egy csipetnyit szórjunk rá. Ha kicsit állni hagyjuk, a fűszert magába szívja a hús és kívül-belül ízletes lesz. Molly Yeh Sütős-főzős napokon tegyünk egy nagy tál mosogatószeres forró vizet a csaphoz, az elhasznált süteménytésztás, szószos koszos tálakat pedig csak dobáljuk bele, ha már nem kell. Így biztosan nem szárad rá az ételmaradék a tálakra, ezzel rengeteg időt megspórolva. Andrew Jones Nem elég érett és ízetlen a paradicsom? A csipetnyi cukor mellett adjunk a paradicsomszószhoz egy kevés vörösborecetet is, ez segít kihozni a paradicsom természetes édeskés ízét. Duff Goldman A tökéletes sütemények elkészítéséhez tegyük a tojásokat előző este a pultra, hogy szoba-hőmérsékletűek legyenek. Így nem húzza össze a felmelegített vajat, a tojásfehérjéket pedig könnyebben lehet keményre verni. Sujan Sarkar A friss fűszernövényeket áztassuk jeges vízbe, mielőtt felhasználnánk. Ezzel a trükkel könnyedén megőrizhetjük a növények élénk színét. Forrás: https://napidoktor.hu/index