Ezért egészséges a Pomelo 2020-12-23 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet A pomelo a legnagyobb citrusféle, amelynek súlya elérheti a tíz kilót is. Az íze hasonló a grapefruithoz, de kevésbé keserű. Itthon többnyire hálóban és fóliában lehet kapni. Milyen előnyökkel jár a pomelo fogyasztása? A pomelonak halványzöld a héja, de többnyire besárgul, ha teljesen megérik. A gyümölcs belső része korall-rózsaszín érett korában. Íze a grapefruithoz hasonló, de kevésbé keserű, inkább édeskés, gyengén aromás. A pomelo fák legjobban a trópusi vagy ahhoz hasonló éghajlatot kedvelik. Kínában, Thaiföldön, Malajziában, Japánban, Nepálban, Indonéziában, Bangladesben, Tajvanon, Indiában, a Fülöp-szigeteken és még néhány ázsiai országban terem. Azon kívül, hogy szuperjó immunrendszer erősítő, még a vérnyomást is szabályozza mivel magas a kálium tartalma. Sok benne a kalcium is, gyerekeknek és időseknek emiatt is ajánlott a fogyasztása. Ha nem magában esszük, nagyon jól illik halas ételek mellé, és a vadhúsokhoz is. Készíthet belőle zöldséges, vagy gyümölcsös salátát, levest, vagy lekvárt. foto.pixabay.com Miért van hálóban a pomelo? Mivel sok ezer kilométerről érkezik, ezért a pomelót sokszor fóliába, hálóba csomagolják. Erre azért van szükség, hogy ne száradjon ki a belseje. Ma már Magyarországon szinte bármelyik nagyobb boltban lehet kapni. Érdemes mindig olyat választanunk, amelyiknek feszes a héja. Szobahőmérsékleten általában egy hétig eláll. Hidegebb helyen akár 3-4 hétig is tartható. Célszerű minél előbb elfogyasztani, mert ahogyan telik az idő, folyamatosan veszít a nedvességtartalmából. Foto:pixabay.com Pomelo termesztése otthon A többi citrusféléhez hasonlóan a pomeló is magról szaporítható, bár közel sem lesz belőle akkora fa, mint természetes élőhelyén. Ha szeretnénk saját pomelót szüretelni, akkor oltani vagy szemezni kell kis pomelofánkat. A pomelo pucolása és fogyasztása Vágjuk le a tetejét, majd osszuk 4 részre. Éles kiskéssel vágjuk ki a héjából és minél több hártya eltávolításával daraboljuk cikkekre. Ehetjük magában, de bármelyik desszertben megállja a helyét. Forrás: edenkert.hu