Diós mini fánk recept Farsangra! 2013-01-17 Diéta Megosztás: Tweet Akár Valentin napra akár Farsangra is elkészíthető ez a finom mini fánk sütemény. Hozzávalók 50dk liszt 3dk élesztő 1ekanál cukor 4 tojássárgája 8dk margarin, 5dk porcukor Só 1,5dl tej olaj a sütéshez 1dl méz darált mák, dió Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverünk egy kanál cukrot, és két kanál lisztet. Kovászt készítünk belőle, majd félretesszük. Amikor megkelt összedolgozzuk a liszttel, a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, a porcukorral, meg egy csipet sóval. Annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, és egy mély tálban fakanállal jól összedolgozzuk. Addig verjük, míg a fakanáltól elválik, és hólyagos lesz. Ezután meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és a legkisebb pogácsa szaggatóval apró fánkokat szúrunk ki belőle. Újra megkelesztjük, majd forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a felesleges zsiradékot, azután felmelegített mézben és darált mákban vagy dióban megforgatjuk. Farsangolásra fel! Forrás: