Dalgona kávé- az új őrület – recepttel

Nem csak a látvány, az ízélmény is fantasztikus! A Dalgona kávé mindenkit levesz a lábáról. Ez a habos csoda emellett roppant olcsó; mutatjuk, hogyan készítsd!

A Dalgona kávé a tavalyi első karantén alatt élte fénykorát, ám most, hogy nyit a világ, mit sem csökkent a népszerűsége. Sőt, ez a habos csoda egyre több ember fantáziáját megmozgatja. Nem véletlen, hiszen finom, és nem mellesleg fantasztikusan néz ki. Aki nem ismeri, első ránézésre könnyen azt hiheti, hogy a Dalgona kávé egy méregdrága és különleges kávécsoda, pedig nem, sőt: instant kávéból készül.

Foto:pixabay.com

Az őrület Dél-Koreából indult tavaly; a karantén alatt egymás után bukkantak fel a videók erről a habos kávékülönlegességről. Egy koreai híresség indította be a lavinát, amikor egy népszerű műsorban istenítette ezt a kávét. Hamarosan elárasztotta a kávé a közösségi médiát: videók, fényképek tömegét osztották meg a négy fal közé szorult emberek. Míg sok más karantén-őrület a feledésbe merült azóta, a Dalgona kávé szilárdan tartja a pozícióját. Pedig a megszállott kávéfanatikusok húzzák rá az orrukat, hiszen az instant kávé jó aligha lehet; de, ha valami hétköznapi különlegességre vágysz, akkor érdemes elkészíteni. Mindössze egy kis instant kávéra, cukorra, vízre és tejre van szükséged hozzá.

Foto:pixabay.com

Tegyél egy keverőtálba két evőkanál instant kávét, ugyanennyi cukrot és vizet. Verj a masszából robotgéppel vagy habverővel kemény habot; akkor jó, ha már nem csúszik le a habverőről. Ha kész vagy a habbal, egy átlátszó kávéspohárba tegyél ízlés szerinti mennyiségű tejet; majd csurgasd a tetejére a kávéból kevert habot. Tej nélkül is fogyaszthatod, de úgy nem az igazi; az igazán krémes ízélményt ugyanis a tej adja.

Kefir és kávé együtt: pár éve még egészen biztosan mindenki lebeszélt volna erről a kombinációról. Pedig egyáltalán nem olyan vad dolog, mint amilyennek hangzik, sőt, nagyon is jót tesz a testednek!

Hízás ellen kávézzunk!

 

Forrás: nuus.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.