Áfonyás pite recept

Az áfonya rendkívül ízletes és egészséges gyümölcs, bár méretében ugyan kicsi, de hatalmas tápértékkel bír, és minden más gyümölcsnél vagy zöldségnél erősebb és hatékonyabb antioxidánsokat tartalmaz, így rengeteg betegség ellen véd.

Hozzávalók a tésztához:

– 250 g liszt

– 175 g vaj

– 20 g cukor

– 1 tojás

– fél ek víz

– fél cit­rom reszelt héja

A töl­telékhez:

– 400 g fekete áfonya

afonya1

– 2 tojás

– 150 g nád­cukor

– 2 dl tejszín vagy tej

– 25 g liszt

– 1 zac­skó vaníliás cukor

Elkészítés:

Az omlós tésztánál megszokott módón minél gyorsab­ban próbáljuk összedol­go­zni a hoz­zá­valókat, aztán két fol­pack réteg között nyújt­suk a kívánt for­mára kb. fél centi vastagságúra.

Aztán tésztát lazán tegyük a pite­for­mára, egyengessük el benne a lelógó részeket vágjuk le.

Kev­er­jük össze a tojást, tejszínt/​tejet, cukrot, és a többi hoz­zá­valót, majd öntsük rá az előző­leg már a nyers tésztára helyezett gyümölc­sökre, ebből keletkezik egy finom krémes réteg a gyümölc­sök alatt.

Sütési idő 170 fokon, kb: 30 - 35 perc.

recept_doboz7

Forrás: