Áfonyás pite recept 2013-09-26 Diéta Megosztás: Tweet Az áfonya rendkívül ízletes és egészséges gyümölcs, bár méretében ugyan kicsi, de hatalmas tápértékkel bír, és minden más gyümölcsnél vagy zöldségnél erősebb és hatékonyabb antioxidánsokat tartalmaz, így rengeteg betegség ellen véd. Hozzávalók a tésztához: – 250 g liszt – 175 g vaj – 20 g cukor – 1 tojás – fél ek víz – fél citrom reszelt héja A töltelékhez: – 400 g fekete áfonya – 2 tojás – 150 g nádcukor – 2 dl tejszín vagy tej – 25 g liszt – 1 zacskó vaníliás cukor Elkészítés: Az omlós tésztánál megszokott módón minél gyorsabban próbáljuk összedolgozni a hozzávalókat, aztán két folpack réteg között nyújtsuk a kívánt formára kb. fél centi vastagságúra. Aztán tésztát lazán tegyük a piteformára, egyengessük el benne a lelógó részeket vágjuk le. Keverjük össze a tojást, tejszínt/tejet, cukrot, és a többi hozzávalót, majd öntsük rá az előzőleg már a nyers tésztára helyezett gyümölcsökre, ebből keletkezik egy finom krémes réteg a gyümölcsök alatt. Sütési idő 170 fokon, kb: 30 - 35 perc. Forrás: