Rend a gyerekszobában 1. – Tárolás

A gyerekek birodalmának kialakítása nem egyszeri alkalmat jelent, hanem folyamatos rendezést, szervezést és átalakítást. Nagytakarítás és rendrakás a gyerekszobában.

Ahogy a kicsi növekszik, az igényei is nagyban változhatnak a szobáját illetően. A továbbiakban néhány egyszerű tippet találsz arra, hogyan alakítsd át a gyerekszobát az életkorának megfelelően, hogy jól érezze magát benne. Gyermeked szobáját minden esetben a korának megfelelőn rendezd be vagy alakítsd át. Válassz ki egy hétvégét, amikor az egész család tud segíteni a gyerekszoba átrendezésében és átszervezésében. Ha a gyermeked már elég nagy, akár ő is kiveheti részét a munkából. Csupán egy kis kreativitásra, pár ügyes kézre és egy jókora adag jókedvre lesz szükségetek.

anyuka2 Top 10 hiba, amit egy anya  elkövethet!

Eldobni vagy elajándékozni?

Tarts kezed ügyében egy nagy dobozt, amelybe azokat a holmikat (gyerekruhákat, játékokat, egyéb eszközöket) gyűjtöd, amelyeket jótékonysági alapítványoknak adományozol vagy akár el szeretnél adni. Az interneten keresztül számos helyen adhatsz fel gyermekholmi apróhirdetést, de akár a helyi újságban vagy ismerősökön keresztül is túladhatsz rajtuk.

A kidobásra szánt holmikat szemeteszsákokba gyűjtsd össze. Ha vannak olyan ruhák vagy gyerekjátékok, amelyek még használhatóak, azokat inkább adományozd vagy ajándékozd el. Ebben a folyamatban akár gyermeked is segíthet neked, azonban készülj fel arra a lehetőségre, hogy ragaszkodni fog az összes személyes tárgyhoz, játékhoz.

Magyarázd meg neki, hogy azok a dolgok, amelyeket ő már nem tud használni vagy esetleg megunt, egy másik gyerek számára hatalmas örömöt okozhat. Emellett próbáld rávezetni arra is, hogy ha lemond régi holmijairól, akkor lesz helyük idővel az újaknak is.

Forrás: