Vicces téli sportok

Bemutatunk néhány újabb lehetőséget – a síelésen kívül -, hogy mit is lehet még sportolni télen.

Kutyaszánon utazás

A régi északon az ember legjobb barátja nem a ló volt, hanem a kutya. A csendes, jeges időben a havat szánok szántották át. A telepesek fejlesztették ki ezt a friss levegőben kialakult sportot. Amikor ezt a tradíciót elkezdték, azt jelentette, hogy egy levegővételnyi idő alatt kellett átkutyaszánolni a befagyott tavon.

A Huskykat, a Samoyedokat és a Malamuteokat úgy nevelték, hogy a kivételes fizikai képességeiket bebizonyíthassák. Különösen szeretnek futni a hidegben. Strapabíró jószágok, akik nagyon hálásak, ha szeretgetik őket.

Mountainbike a hóban

Amikor bezárnak a síliftek, a mountainbike-ok akkor kelnek csak életre! Kerekedj fel és lovagold meg a biciklidet a lemenő napsütötte pályákon! Ez egy újabb lehetőség a hósportok birodalmában.

Téli hegymászás: ősi csúcsok

Ez a sport lehetőséget ad neked, hogy megnyújthasd a határaidat. Bizonyosságot nyersz azzal, hogy megtapasztalod, hogy a kötél megtarthat. Friss levegőt szívhatsz és feltöltődhetsz a 360 fokos panoráma szépségével a hegy tetején. A jégen és a havon, végtagjaid egyek lesznek a heggyel. Ez egy hihetetlen érzés! Akár gyakorlott vagy, akár nem, a vezető elvezet téged jégen és a havon, közben pedig hasznos tanácsokkal lát el.

 

Paplanernyővel szárnyalni új magasságokban

Megélni Ikarusz álmát, megtapasztalva az abszolút szabadságot az ernyőzés segítségével. Az ernyő anyagából adódóan felrepít a levegőbe, mint egy sas lebegsz a madarak között. Élvezd a szabadságot! Ha távolinak tűnik, hogy felmenj egyedül a magasba és kipróbáld ezt a nem mindennapi sportot, tandem ernyővel is repülhetsz.

Sziklamászás: önbizalom építés

A szikla mászás varázsa bármilyen meglepő, a sziklákon alapul. A kezdőknek és a haladóknak is meg kell tanulniuk, hogy bízzanak magukban és a partnerükben. Ha felmásztál a csúcsra, büszke leszel arra, hogy megzaboláztad a természetet. Meghódítottad a magasságot és megismerted fizikai határaidat, hiszen nem kis erő szükséges a mászáshoz.

Síelés vagy kutyasétáltatás?

Kutyával húzathatod magad síelés közben. Az ösvényeket kedvenced társaságában teheted meg, élvezve a természetet. Csak egy hám kell hozzá a kutyádnak. Ebben a fajta téli sportban megoszthatod az élményt a kutyáddal is. Ha ölebed van, akkor se keseredj el! Használd a két lábad és sétáltasd meg a kutyust!

Azoknak a kutyáknak, akik szeretnek futni, és azoknak az embereknek, akik szeretnek síelni, ez egy rendkívül jó móka és élvezet. Ha nem csak télen szeretnéd ezt a sportot űzni, tavasszal és ősszel kereken gurulva is megteheted. Szóval, fogd a léced és a kutyád, és mehetsz skijoring-olni!

Motorosszánnal átszelni a havas terepet

Itt egy éjszakai sport, ami megnöveli az adrenalin szinted. Ez nem más, mint a motoros szán! A természet és a motorsport kedvelői élvezni fogják a motoros jármű vezetését, miközben felfedezhetik a csillagokkal borított síterepet.

Sífutás: könnyed léptek

Egy csapásra a természettel és a sícipővel is felfegyverkezve, mély csendben a tengernyi hó birodalmában. A csenddel megtiszteled az erdőt, s az erdő népe is befogad. Ha szemfüles vagy, és elég csendes, meglesheted az éber erdei állatokat. Szarvassal, vagy nyuszival is találkozhatsz futás közben. Néha állj meg pihenni és szippants nagyokat a friss levegőből! Lustábbak sétálhatnak is. Nem muszáj loholni! Élvezd ki a telet, a havat és friss levegőt, amíg csak lehet, mert aztán jön az a ,,gonosz” tavasz!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.