Rumos mazsolás kuglóf recept 2013-10-10 Diéta Megosztás: Tweet A kuglóf számtalan módon készíthető, de mindegyik változata dekoratív, ízletes, és méltán közkedvelt. Hozzávalók: 25 dkg vaj 25 dkg porcukor 8 egész tojás 50 dkg liszt 2,5 dl tejföl 5 dkg mazsola 10 dkg darált dió 1 zacskó sütőpor csipetnyi só 10 dkg darált dió A forma kenéséhez 3 dkg vaj, a tetejére fél dl rum Elkészítés: A kuglófformát először is a vajjal vastagon kikenem, majd a darált diót beleszórom és körben végig "folyatom", hogy mindenütt egyenletesen befedje a vajat. A többi vajat habosra keverem a porcukorral, majd a tojássárgákat is hozzáadva tovább keverem néhány percig. Ezután váltakozva adom hozzá a sütőporral és a sóval elkevert lisztet meg a tojásfehérjék kemény habját. A masszát belesimítom a kuglófformába, majd előmelegített, forró sütőbe tolva 5 percig erős lángon, ezután további 60 percig kis lángon sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e a közepe is. Még tűzforrón kiborítom a formából, és a rummal lelocsolva hagyom kihűlni. Forrás: