Cukormentes barackos papucs recept

A nyár egyik kedvelt gyümölcse a barack. Mivel az érett gyümölcs ízletes, zamatos és édes jó alapanyag lehet egy cukormentes desszert elkészítéséhez.

Hozzávalók

1.15 kg hajtogatott élesztős tészta

35 dkg (20 fél szem) sárgabarack

5 dkg dió

1 tojás

nyújtáshoz 5 dkg liszt

barackos_sutemny

Elkészítés

A tésztát lisztezett gyúródeszkán egy centi vastagra nyújtjuk, egyforma négyzetekre vágjuk, és a sarkokat tojással megkenjük. A tésztadarabok közepére diót hintünk, erre borítjuk a megmosott, jól leszárított fél barackot. A tésztát átlósan, papucs alakúra ráhajtjuk, sütőlemezre fektetjük, és a tetejét tojással megkenjük. Közepesen meleg (180 fok) sütőben szép világosra sütjük.

Forrás: