Cukormentes barackos papucs recept 2013-07-19 Diéta Megosztás: Tweet A nyár egyik kedvelt gyümölcse a barack. Mivel az érett gyümölcs ízletes, zamatos és édes jó alapanyag lehet egy cukormentes desszert elkészítéséhez. Hozzávalók 1.15 kg hajtogatott élesztős tészta 35 dkg (20 fél szem) sárgabarack 5 dkg dió 1 tojás nyújtáshoz 5 dkg liszt Elkészítés A tésztát lisztezett gyúródeszkán egy centi vastagra nyújtjuk, egyforma négyzetekre vágjuk, és a sarkokat tojással megkenjük. A tésztadarabok közepére diót hintünk, erre borítjuk a megmosott, jól leszárított fél barackot. A tésztát átlósan, papucs alakúra ráhajtjuk, sütőlemezre fektetjük, és a tetejét tojással megkenjük. Közepesen meleg (180 fok) sütőben szép világosra sütjük. Forrás: